Αρχείο

«Γεμίζει» πολεμικά πλοία η Α.Μεσόγειος: Έρχεται μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων από Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα & Ιράν


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman 90.000 τόνων κινείται στην Α.Μεσόγειο παρακολουθώντας κάθε ρωσο-τουρκική κίνηση ειδικά μετά την πρόθεση των Τούρκων να αποστείλουν δυνάμεις στην Λιβύη και να οριοθετήσουν ΑΟΖ, η οποία όμως  "συμπίπτει" με τον αγωγό EastMed.

Μετά την υπογραφή Τραμπ για τον αγωγό αυτό, αναλαμβάνει δράση το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο θα διασφαλίσει την δημιουργία και ομαλή λειτουργία του αγωγού, ότι και να λένε οι Τούρκοι.

Το αεροπλανοφόρο συνεχίζει να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις στην Α. Μεσόγειο με συντονισμένο τρόπο, μαζί με τις  επικείμενες  στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας-Συρίας στη Μεσόγειο, αναφέρει το NBC News".

Οι ρωσικές δυνάμεις θα διεξάγουν νέες ναυτικές ασκήσεις μαζί με τις δυνάμεις της Συρίας, στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης κινεζικές και ιρανικές δυνάμεις, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων iTAR TASS .

Επειδή η ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο αυξάνεται σταδιακά, το αεροπλανοφόρο Harry Truman βρίσκεται εκεί, υπενθυμίζοντας σε όλους, «τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η αμερικανική διπλωματία», μέσω ενός πυρηνοκίνητου πλοίου 90.000 τόνων, το οποίο μεταφέρει 70 αεροσκάφη, αναφέρει ο αμερικανικός τύπος.

Ο Τζέιμς Φόγκο, διοικητής των δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε: "Η παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ακόμα περισσότερο και από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ιδιαίτερα μετά τη Ρωσική παρέμβαση στη Γεωργία και την Ουκρανία."

Η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου υποστηρίζεται από πέντε πολεμικά πλοία, αλλά και υποβρύχια αποτελώντας μια υπερσύγχρονη αρμάδα.

KINHTIKOTHTA ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η ελληνική περιφερειακή διπλωματία "στριμώχνει" πλέον την Τουρκία για τα καλά  έχοντας σκοπό να ακυρώσει όλες τις ενεργειακές κινήσεις της. Για αυτόν τον λόγο στην Αίγυπτο διοργανώνεται Σύνοδο Κορυφής τεσσάρων χωρών που θα περιλαμβάνει, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία τον επόμενο μήνα, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την σύγκληση τετραμερούς συνόδου κορυφής μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 ή 5 Ιανουαρίου στο Κάιρο.

Η σύνοδος κορυφής θα λάβει χώρα δύο ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med,  ύψους 7 δισ. Ευρώ στην Αθήνα.

Ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο αγωγός EastMed αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική ενεργειακή διαδρομή, η οποία θα διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης. Τόνισε επίσης ότι και η Ιταλία σύντομα θα προσχωρήσει στη συμφωνία.

Η διπλωματική δραστηριότητα μας καταδεικνύει επίσης μια ισχυρή πλέον συμμετοχή της Γαλλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τη συμμετοχή του Παρισιού στην τριμερή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών 3 + 1 στο Κάιρο στις αρχές του νέου έτους. 

"Βρωμάει" αρκετά  η κατάσταση στην Α.Μεσόγειο,  για αυτό και πιθανόν αμερικανική και ευρωπαϊκή αρμάδα  με πολεμικά  πλοία και υποβρύχια θα "κόψει" την όρεξη της Τουρκίας στην περιοχή, μιας και τα συμφέροντα είναι απλά τεράστια.

 

https://youtu.be/O9o6Iwym1mk

https://twitter.com/ObservatoryLY/status/1209476182967799808

 

https://twitter.com/pentapostagma/status/1209584794281136128?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...