Ρωσία

Η Μόσχα διαψεύδει τους New York Times: Δεν υπήρξε βομβαρδισμός στρατοπέδου προσφύγων στη Συρία


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε την έκθεση των New York Times για την υποτιθέμενη βομβιστική επίθεση σε στρατόπεδο προσφύγων στη Συρία τον περασμένο Αύγουστο.

Την 1η Δεκεμβρίου, οι New York Times έγραψαν ότι «σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες, καταγράφηκε αεροπορική επιδρομή από ρωσικό αεροσκάφος σε συριακό στρατόπεδο εκτοπισμένων οικογενειών».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ωστόσο, απέρριψε το δημοσίευμα της εφημερίδας, με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου, Ιγκόρ Κονανσένκοφ, να κάνει λόγο για ψεύτικη είδηση.

«Προς απογοήτευση εκείνων που δημοσίευσαν αυτές τις ψεύτικες ειδήσεις, το υπουργείο αναγκάζεται να υπενθυμίσει εκ νέου ότι η μεταφορά των συντεταγμένων στόχων στους πιλότους των ρωσικών βομβαρδιστικών ή οι εκθέσεις για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, δεν γίνονται με δημόσιο τρόπο».


Ο ρόλος της Ρωσίας στη Συρία

Από το 2017, η Ρωσία αποτελεί έναν από τους τρεις εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, η οποία εδώ και χρόνια έχει ρημαχτεί από τον εμφύλιο πόλεμο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό, ενώ εκτελούν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, συνδράμει τη Δαμασκό στη μετα-πολεμική ανασυγκρότηση και στον επαναπατρισμό των προσφύγων.

Μάλιστα, μετά την πρόσφατη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης Πηγή Ειρήνης, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία περιπολεί στις επαρχίες Χαλέπι και Ράκα, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...