Κόσμος

Εσπευσμένη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ: Αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε τον επικεφαλής της λιβυκής Kυβέρνησης Eθνικής Eνότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Στόχος της συνάντησης είναι οι συζητήσεις σχετικά με το σύμφωνο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και την ενίσχυση των σχέσεων -κυρίως στρατιωτικών- των δύο χωρών.

Η συνάντηση ήταν κλειστή στον Τύπο, πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό γραφείο του Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε συνάντηση την Κυριακή με τον επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) της Λιβύης.
https://twitter.com/anadoluagency/status/1206241440122179592?ref_src=twsrc%5Etfw

Η συνάντηση κλειστών θυρών μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Fayez al-Sarraj πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Dolmabahce της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, στις 7 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη και η Άγκυρα κατέληξαν σε δύο ξεχωριστά μνημόνια συμφωνίας (ΜΣ), ένα για τη στρατιωτική συνεργασία και το άλλο για τα θαλάσσια σύνορα των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να εξετάσει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, εάν το GNA υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα.

 
https://twitter.com/LibyaReview/status/1206234923339853824?ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως αναφέραμε πρώτοι χθες, έχουν έρθει σε γνώση των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ έγκυρες πληροφορίες, ότι τα τουρκικά όπλα και πυρομαχικά τοποθετούνται σε αποθήκες εμπορικών επιχειρήσεων και σε σπίτια μέσα σε οικισμούς στην περιοχή Bmdnah της Μισουράτα, η οποία είναι η βιομηχανική πλευρά της πόλης.

Αυτή η πράξη κατά τους “χαφταρικούς” αποτελεί ένδειξη προσπάθειας εμπλοκής των πολιτών σε μάχες και τεράστιες απώλειες, από μια κυβέρνηση (Τρίπολη), η οποία παραχώρησε τον πλούτο των λιβυκού λαού στα χέρια των Τούρκων με αντάλλαγμα ποσότητα τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού, μέρους του οποίου κατέστρεψε ήδη η πολεμική αεροπορία του LNA.

Οι δυνάμεις της Βεγγάζης με έκτακτη ανακοίνωση, ζητούν από τους κατοίκους της Misurata να μη δέχονται να αποθηκεύσουν αυτά τα πυρομαχικά κοντά στις γειτονιές τους και τους ζητούν να αρνούνται στους εμπόρους όπλων και στους ηγέτες της ισλαμικής ομοσπονδίας του Σαράτζ αυτά τα επικίνδυνα πυρομαχικά στα σπίτια τους, μιας και αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τον ειρηνικό άμαχο πληθυσμό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ