Πολιτική

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου επιμένει για το αλυσοπρίονο στην ΑΣΟΕΕ -«Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο»

Στην αρχική του θέση, ότι οι φοιτητές σωστά έπραξαν και έσπασαν την πόρτα της ΑΣΟΕΕ παρέμεινε ο Κώστας Μάρκου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο Πατρών τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι «οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο. Οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι».

«Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος», είπε ο κ. Μάρκου και πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συγκλήτου να βάλει «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο μέχρι της 17 Νοεμβρίου «ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά». Μάλιστα, κατήγγειλε ότι «όλα είναι βάση σχεδίου ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους». Οπως συνέχισε «στο πλαίσιο αυτό υπήρχε αυτή η άστοχη ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δυναμίτισε το κλίμα. Πήγε να επιτεθεί εναντίων φοιτητών που πήγαν να υπερασπιστούν το ανοιχτό πανεπιστήμιο».

«Και καλά έκαναν»
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χθες, κατά τη διάρκεια που η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης είχαν σφοδρή αντιπαράθεση για το ζήτημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε επικροτήσει εμμέσως την ενέργεια των φοιτητών. «Και καλά έκαναν», φώναξε την ώρα που η υπουργός εξηγούσε τι ακριβώς συνέβη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...