Κοινωνία

Φοιτήτρια ΑΣΟΕΕ: «Η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε – Μας τρομοκρατούν οι μπαχαλάκηδες» (βίντεο)

Τι δήλωσε από πλευράς του ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας

Υπέρ της εισόδου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τάχθηκε φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου, η οποία μίλησε για τους «μπαχαλάκηδες» της σχολής, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τον φόβο και την τρομοκρατία.

«Αυτό που βιώνουμε καθημερινά είναι φόβος και τρομοκρατία. Κάθε μέρα μπαίνουμε με φόβο τη σωματική μας ακεραιότητα. Έχει τύχει να κάνουμε μάθημα, έχουν μπει μέσα οι γνωστοί άγνωστοι και μας έχουν μπει να σταματήσουμε το μάθημα γιατί εμποδίζουμε το μπάχαλό τους. Κατά βάση δεν είναι φοιτητές και όταν έχουν πάει στις αρχές, μας αγνοούν, εθελοτυφλούν», δήλωσε η φοιτήτρια στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αυτό που έπρεπε. Είναι απαράδεκτο μια σχολή που θέλουν να λένε ότι είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα, να μπαίνουν μέσα, να σπάνε λουκέτα, να κάνουν καταλήψεις και η πλειοψηφία αυτών να μην έχουν φοιτητική ταυτότητα για την ΑΣΟΕΕ».

https://youtu.be/YnMrIQLbWUc

«Θυμήθηκαν να σπουδάσουν αυτές τις 7 μέρες»

Θέση για τα όσα έγιναν πήρε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

«Είναι τραγική ειρωνεία ο πόθος των φοιτητών να ανοίξει για 7 μέρες το πανεπιστήμιο, όταν 365 είναι γιάφκα. Μιλάω για τις 7 ημέρες που τους έπιασε ο διακαής πόθος να σπουδάσουν. Όλοι οι νοήμονες άνθρωποι αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Το πανεπιστήμιο διέκοψε για τις 7 ημέρες, για να μην γίνει η σχολή φρούριο μπαχαλάκηδων. Ισχύει κάτι άλλο;», δήλωσε ο κ. Ντούμας και τόνισε ότι μέσα στη γιάφκα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εμπλέκονταν και φοιτητές, γεγονός που δεν διέψευσε η φοιτήτρια:

«Αυτό που έχω δει είναι ότι ήταν παρόντες. Για να έχουν δικαίωμα εξεταστικής σημαίνει ότι έχουν και φοιτητική ταυτότητα».

Για το αν η αστυνομία έδρασε έντονα ο κ. Ντούμας απάντησε: «Αν είχαμε 5 αστυνομικούς παραδομένους στις φλόγες, θα εκφράζατε τη σύμπνοιά σας. Οι δυνάμεις θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένοι για εκείνο που έχουν συνηθίσει να δέχονται. Καδρόνια, πέτρες και μολότοφ» και συνέχισε για το αν υπάρχουν διαφορετικές εντολές από την τωρινή κυβέρνηση σε σχέση με την προηγούμενη:

«Είναι σαφές και αποτυπώνεται στην καθημερινότητα. Απόφασή της είναι να πάμε εκεί που δεν πηγαίναμε τόσα χρόνια. Θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο να καίγονται οι αστυνομικοί, να καταστρέφονται περιουσίες και να βανδαλίζονται δημόσιοι χώροι».

https://youtu.be/pzjmXkZ8T0Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...