Κόσμος

Τουρκία: Απόστρατος στρατηγός προτείνει τάγματα εργασίας για τους νεαρούς Κούρδους της Συρίας

Ακαδημαϊκοί, αναλυτές, στρατιωτικοί εμφανίζονται καθημερινά στα τηλεοπτικά δίκτυα και εκφράζουν τις απόψεις τους για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Ένας απόστρατος στρατηγός, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Zafer Yoruk στην εφημερίδα Yeni Yasam, πρότεινε να συγκεντρωθούν όλοι οι νέοι Κούρδοι ηλικίας 15-25 ετών και να απομακρυνθούν από την περιοχή Ροζάβα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούν από τους «τρομοκράτες» του PYD.

Με άλλα λόγια, ο στρατηγός φέρνει στο προσκήνιο ζήτημα αναβίωσης των διαβότητων αμελέ ταμπουρού, τη φορά αυτή εναντίον των Κούρδων. Οι άρρενες ηλικίας 15-48 ετών, που συγκεντρώθηκαν στα τάγματα εργασίας μετά τους βαλκανικούς πολέμους, οδηγήθηκαν στην κακοτράχαλη ενδοχώρα για καταναγκαστικές εργασίες, κυρίως οδοποιίας. Την περίοδο 1913-1917 έχασαν τη ζωή τους από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια 200.000 Έλληνες. Τα γυναικόπαιδα που έμεναν στις εστίες τους χωρίς καμία προστασία έζησαν τη φρίκη (βιασμοί, λεηλασίες, απαγωγές, εκτοπισμοί, κ.ά.). Ο Ηλίας Βενέζης, που έζησε 14 μήνες σε αμελέ ταμπουρού μαζί με άλλους 3.000 Αϊβαλιώτες, περιγράφει τα δεινά που έζησε στο εξαιρετικό έργο του Νούμερο 31328.

Αυτή την «προσφιλή» μέθοδο εθνοκάθαρσης προτείνει τώρα ένας Τούρκος απόστρατος αξιωματικός για τους Κούρδους της βορειας Συρίας.

Πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...