Πολεμική αεροπορία

Σοκ & δέος στην Άγκυρα: "Βουίζουν" τα Κατεχόμενα από τα ελληνικά F-16 & το αμερικανικό B-52 - Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Έπαθε κρίση η Άγκυρα καθώς ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H Stratofortress της αεροπορίας των ΗΠΑ συνοδεύτηκε από μαχητικά "γεράκια" F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, για την υποστήριξη μιας αποστολής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα προ ημερών.

https://twitter.com/EEmerson14/status/1190859461021310977

Την περασμένη Παρασκευή, δύο ελληνικά F-16 και ένα αμερικάνικο βομβαρδιστικό Β52 προερχόμενα από το FIR Αθηνών εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας από την δυτική πλευρά στο ύψος του τεμαχίου 4 της ΑΟΖ.

Τα τρία πολεμικά αεροσκάφη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πραγματοποίησαν πτήση επιτήρησης πάνω από τη Συρία στα πλαίσια ΝΑΤΟϊκής αποστολής.

Το αμερικάνικο βομβαρδιστικό προερχόμενο από βάση στην Αγγλία ενσωματώθηκε στον αέρα με τα δύο ελληνικά F16 εντός του FIR Αθηνών και στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους προς την περιοχή.

Τα δύο ελληνικά μαχητικά και το Β52 μετά την είσοδό τους στο FIR Λευκωσίας κινήθηκαν ανατολικά προκειμένου να προσεγγίσουν τις βόρειες περιοχές της Συρίας.

Μετά το πέρας της αποστολής τα τρία πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν και πάλι στο FIR Λευκωσίας αυτή την φορά από την βόρεια πλευρά και πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα σε ύψος 40 χιλιάδες πόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης