Κοινωνία

Πέτσας εν μέσω αντιδράσεων: Οι πρόσφυγες δεν θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια

Στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και στα σχέδια της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όρια στον αριθμό των ανθρώπων που θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

Για ζήτημα εθνικής σημασίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας ότι η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα, είναι ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, και εν μέσω των συνεχιζόμενων αντιδράσεων από κατοίκους διάφορων περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα, τόνισε πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των ανθρώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, σε καμία περίπτωση, ο αριθμός αυτός δεν θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, ενώ προσέθεσε ότι ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένουν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, όπως επεσήμανε, προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο.

«Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους», είπε. «Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα μέχρι την επιστροφή τους», ανέφερε ακόμη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε πίσω της «χαοτικές καταστάσεις και αναρχία», τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αλλάξει πολιτική, καθώς πλέον αυστηροποιούνται και επισπεύδονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σε σχέση με το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκε ακόμη ένα σημαντικό κύμα μεταφοράς 1.100 προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, ενώ από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν μεταφορές της τάξης των 6.500 ατόμων.

«Άμεση προτεραιότητά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να μεταφερθούν άλλα 4.000 άτομα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

«Με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος», διεμήνυσε, προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...