Κόσμος

Ο Τουρκικός στρατός παραλαμβάνει νέα πυροβόλα (βίντεο)

Ο πρόεδρος των αμυντικών βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξοπλίστηκαν με 10 επιπλέον αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων όπλων Korkut.

Ο Ντεμίρ είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι με την τελευταία παράδοση υπάρχουν συνολικά 13 συστήματα αεράμυνας Korkut, που αναπτύχθηκαν από την κορυφαία εταιρεία άμυνας Aselsan στην Τουρκία.

Το Korkut έχει την δυνατότητα 1.100 βολών το λεπτό και σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Τούρκων κατασκευαστών του μπορεί να καταρρίψει ρουκέτες σε αποστάσεις έως και 4 χιλιόμετρα. Το πλήρωμά του αποτελείται από τον οδηγό, τον πυροβολητή και τον επικεφαλής.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1194167835678912512

Τα πυροβόλα Korkut αναπτύχθηκαν από την τουρκική εταιρεία Aselsan αποσκοπώντας στην καταστροφή εχθρικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων, drones και αεροπορικών όπλων, που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Κάθε σύστημα Korkut απαρτίζεται από ένα όχημα διοίκησης και ελέγχου και τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα. Η σύμβαση παραγωγής του υπογράφηκε στις 19 Μαΐου 2016. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με το «Kokpit Aero», μαζί με τα πυροβόλα έχουν παραδοθεί τέσσερα οχήματα διοίκησης και ελέγχου.

https://youtu.be/tLypNR2Kukk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...