Κόσμος

Ξεκίνησαν κοινές περιπολίες Ρωσίας-Τουρκίας στη βόρεια Συρία

Νωρίτερα την Παρασκευή, περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες και 20 οχήματα έφτασαν στη Βόρεια Συρία όπου γίνονται οι περιπολίες στα σύνορα.

Τα τουρκικά και ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες και 20 οχήματα έφτασαν στη Βόρεια Συρία όπου η ρωσική στρατονομία πραγματοποιεί περιπολίες στα σύνορα, από κοινού με την Τουρκία.

Ο ρωσικός στρατός θα περνά, κάθε μέρα, από τουλάχιστον 10 σημεία στην περιοχή. Οι περιπολίες καλύπτουν μία έκταση περίπου 150 χιλιομέτρων σε πέντε ώρες και πρέπει να γίνεται αναφορά σε κάθε σημείο ελέγχου.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι συνοριοφύλακες της Συρίας θα διευκόλυναν την αποχώρηση Κούρδων μαχητών από τη «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας εντός 150 ωρών. Συμφωνήθηκε επίσης ότι η Μόσχα και η Άγκυρα θα ξεκινήσουν κοινές περιπολίες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...