Ελληνοτουρκικά

"Κοκκάλωσαν" στην Άγκυρα: Η "Νέμεσις 2019" φέρνει νέα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ - "Έφοδος" Ισραηλινών στο κυπριακό εναέριο χώρο

Με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Γαλλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ξεκινά άσκηση "Nemesis- 2019” στις 13 Νοεμβρίου αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ που έχουν χάσει το μέτρημα με τις ασκήσεις συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου με άλλες χώρες.

Η άσκηση αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της αποτελεσματικής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και με γειτονικά και φίλια Κράτη, για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε εμπορικά πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

https://twitter.com/BarisOzturk0/status/1192801497416908800

Μπορεί να πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης, αλλά την παρούσα περίοδο είναι κάτι παραπάνω με αυτά που υλοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η άσκηση θα διεξαχθεί εντός της ΑΟΖ της Κύπρου σε ειδική πλατφόρμα εξόρυξης με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροναυτικών δυνάμεων και στρατιωτικού προσωπικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξένων χωρών, αλλά και εταιρειών.

Το ερώτημα το πως θα αντιδράσει η Τουρκία η οποία πριν λίγο ανακοίνωσε δια μέσου του προέδρου της Ερντογάν, ότι δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις της από το συριακό έδαφος προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες που δεν ευσταθούν, ενώ αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο από πολλούς ειδικούς αναλυτές, διότι το σχέδιο των Τούρκων αφορά προσάρτηση συριακών εδαφών με στόχο τα συριακά πετρέλαια και την επιρροή στην Συρία του “αύριο”.

Επίσης το γεωτρύπανο Γαιβούζ  "δουλέυει" στο τεμάχιο 7, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ή όλη ενέργεια είναι παράνομη καθώς αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Υπάρχουν επίσης μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ελληνικού τύπου, ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα μεταβούν στην Κύπρο, πιθανόν στα πλαίσια άσκησης, ενώ στην έρημο Νεγκέβ στο Ισραήλ, ελληνικά μαχητικά πραγματοποιούν σενάρια άκρως απαιτητικά στο πλαίσιο της άσκησης Blue Flag-2019.

Η Τουρκία με την προκλητικά απίστευτη στάση της παντού γύρω από τα σύνορα της “συμπεριφέρεται” ως Οθωμανική αυτοκρατορία και αυτός θα είναι και ο κύριος λόγος για τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα ειδικά σε αυτήν την χώρα.

Ο Ερντογάν και το κόμμα του το ΑΚΡ απειλούν, καθυβρίζουν και κυρίως τρομοκρατούν προς πάσα κατεύθυνση, επικαλούμενοι τα “τουρκικά συμφέροντα” λες και η Ανατολική Μεσόγειος, η Βόρεια Συρία και το Ιράκ είναι “τσιφλίκι τους”.

Το μίσος κατά Ελλάδας-Κύπρου και η διαχρονική ανάγκη της Άγκυρας να υφαρπάξει όσα δεν της ανήκουν είναι εμφανή για ακόμα μια φορά και προμηνύουν σοβαρές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να ανοίξει μια ναυτική – αεροπορική βάση στην Κύπρο, εκτιμώντας ότι η θέση της θα ενισχυθεί και θα αναγκάσει την κυπριακή πλευρά να "καθίσει στο τραπέζι".

Πολύ γρήγορα όμως ότι και λένε κάποιοι θα τεθούν ακόμα πιο “σκληροί” μηχανισμοί εναντίον τους, διότι "συμφέροντα" έχουν και άλλες χώρες μικρές ή μεγάλες και δεν σκοπεύουν να τα απεμπολήσουν για κανένα παρανοϊκό σουλτάνο, που ονειρεύεται "σύνορα της καρδιάς του" σε Βαλκάνια, Αιγαίο, Α.Μεσόγειο κλπ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...