Κόσμος

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση των S-400 στην Τουρκία


«Η εργασία για να γίνουν λειτουργικά αυτά τα συστήματα αεράμυνας θα συνεχιστούν πλήρως μέχρι την Άνοιξη του 2020», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, νωρίτερα απ’ ότι ήταν σχεδιασμένο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Rosoboronexport για τον κλάδο των όπλων Alexander Mikheev.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι οι S-400 θα είναι έτοιμα προς χρήση μέχρι την επόμενη άνοιξη.

«Το 2019, η Rosoboronexport συνέχισε να ενισχύει την εικόνα του ενός αξιόπιστου εταίρου, μιας δυναμικής και ευέλικτης εταιρείας, έτοιμης να ολοκληρώσει αποτελεσματικά εργασίες, ακόμα και υπό την υψηλή πίεση των ανταγωνιστών. Με επιτυχία προσφέρουμε τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία ώστε η συνεργασία μας να μην εξαρτάται από δυσμενείς εξωγενείς παράγοντες», σημείωσε ο Mikheev.

«Παρά τις κυρώσεις, παραδώσαμε νωρίτερα από το προγραμματισμένο όλες τις παρτίδες του συστήματος αεράμυναςS-400, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για την παραγωγή 200 Καλάσνικοφ στην Ινδία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ