Υγεία

Phantom ringing: Τι είναι και τι το προκαλεί - Μήπως έχεις αυτό το σύνδρομο;

Η καθημερινότητά των millennials είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των γονιών ή των παππούδων μας. Τα πάντα γίνονται και περιστρέφονται μέσα στα κινητά μας. Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα τα κάνουμε από εκεί. Από το να δούμε την ώρα μέχρι να ελέγξουμε πόσα βήματα κάναμε και να παραγγείλουμε τον καφέ μας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αν το σκεφτόσουν μικρή, θα έλεγες σίγουρα πως πρόκειται για επιστημονική φαντασία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κινητά έχουν προκαλέσει ένα νέο σύνδρομο που ονομάζεται Phantom Ringing. Όχι μην ανησυχείς, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα φαντάσματα. Έχει να κάνει μόνο με το τηλέφωνό σου.

Τι είναι;

Το σύνδρομο αυτό είναι η πεποίθηση ότι το τηλέφωνό σου χτυπάει (ενώ στην ουσία αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση του μυαλού σου) και το τσεκάρεις επανειλημμένα. Ονομάζεται επίσης ringxiety, έναν όρο που έχει συνθέσει ο ψυχολόγος David Laramie και συνδέεται με το σύνδρομο των ψευδών δονήσεων του κινητού,την λανθασμένη αίσθηση ότι το τηλέφωνό σου δονείται όταν βρίσκεται στην τσέπη σου.

Πόσο συνηθισμένο είναι;

Είναι πολύ συνηθισμένο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έρευνα της CBS, μία μελέτη που έγινε σε 290 Αμερικανούς φοιτητές, έδειξε ότι το 90% από αυτούς αισθανόταν μερικές φορές ότι το τηλέφωνό του χτυπούσε και το 40% δήλωσε πως τους συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Tι προκαλεί το σύνδρομο;

Σύμφωνα με τον The Independent, ο Dr. Robert Rosenberger στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γεωργίας ανέφερε ότι το φαινόμενο προκαλείται από «διδακτικές σωματικές συνήθειες». Όπως λέει :«Μέσω της σωματικής συνήθειας, το τηλέφωνό γίνεται πραγματικά μέρος του εαυτού σας και εκπαιδεύεστε ώστε να αντιλαμβάνεστε τις δονήσεις του τηλεφώνου ως εισερχόμενη κλήση ή κείμενο», εξηγεί. «Έτσι, εξαιτίας αυτού του είδους των συνηθειών, γίνεται πολύ εύκολο να παραπλανηθούν και άλλες παρόμοιες αισθήσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...