Κόσμος

Χωρίς Photoshop η Βενεζουέλα - Η Adobe ακυρώνει όλες τις συνδρομές!

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί πάντοτε να στηρίζει το αφήγημα ότι οι κυρώσεις που επιβάλλει εναντίον ξένων εθνών είναι προσαρμοσμένες να βλάπτουν τις κυβερνήσεις αφήνοντας ήσυχο τον λαό. Εδώ, η Adobe απαγορεύει όλους τους πελάτες της στη Βενεζουέλα.

Ο γίγαντας του λογισμικού της Καλιφόρνια, Adobe Inc., είναι γνωστή για την σειρά εργαλείων σχεδίασης όπως το Photoshop και το Illustrator. Τον τελευταίο καιρό, η εταιρία μεταβαίνει σε επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στις συνδρομές, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες πληρώνουν τακτικές αμοιβές προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της παρά να κάνουν μια εφάπαξ αγορά και να τα αγοράσουν. Η Adobe ενημέρωσε τους πελάτες της σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται αυτήν την εβδομάδα, πως αργότερα αυτό το μήνα, όλες οι συνδρομές στην Βενεζουέλα θα ακυρωθούν χωρίς επιστροφή χρημάτων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χώρα της Νότιας Αμερικής επειδή τον Αύγουστο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστική εντολή η οποία ουσιαστικά απαγορεύει σχεδόν όλες τις συναλλαγές μεταξύ των δύο κρατών. Φαινομενικά, πρόκειται να τιμωρήσει μόνο την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, αλλά ο ορισμός του ποιος είναι μέλος αυτής της κυβέρνησης είναι μάλλον ευρύς. Περιλαμβάνει «κάθε πρόσωπο που έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί άμεσα ή έμμεσα για ή για λογαριασμό πολλών κυβερνητικών υποκαταστημάτων της Βενεζουέλας.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνήθως οικονομικές κυρώσεις εναντίον κρατών που δεν «τους αρέσουν», με μερικές από αυτές να διατηρούνται εδώ και δεκαετίες. Η Βενεζουέλα έχει υποστεί αυξημένη πίεση από κυρώσεις φέτος, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε μια μέχρι τώρα ανεπιτυχή εκστρατεία για να αντικαταστήσει τον Μαδούρο με έναν ηγέτη της επιλογής της, σημειώνει το RT.

Η απόσυρση της Adobe πιθανότατα θα οδηγήσει σε κάποια αύξηση της πειρατείας λογισμικού στη Βενεζουέλα, αλλά δεν είναι κάθε αποτέλεσμα των κυρώσεων τόσο ακίνδυνο. Οι τελευταίες, τείνουν να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να μειώσουν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, να περιορίσουν την προσφορά ιατρικής διάσωσης και αλλιώς να δυσκολέψουν τη ζωή για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Ειδικότερα, η Βενεζουέλα έχει δει 40.000 επιπλέον θανάτους που συνδέονται με τις κυρώσεις από το 2017, μια εκτίμηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από το Κέντρο Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας - και κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να το διορθώσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ