Απόψεις

Τράγκας: Ο Πομπέο έφυγε οι Τούρκοι ξεσαλώνουν – Τα νησιά υπό ιδιότυπη άλωση

Ολα όσα είπε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην ραδιοφωνική του εκπομπή «Εν Αθήναις» στα «Παραπολιτικά FM 90,1».

«Η μνημονιακή Ελλάδα και η έντονα φιλομνημονιακή κυβέρνησή της εισέρχονται σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εποχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε πράσινο φως για εισβολή της Τουρκίας στη Συρία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν και λίγο αργότερα έριξε την προειδοποίηση ότι αν το παρακάνει η Άγκυρα, τότε θα καταστρέψει την οικονομία της.

Ήδη η Τουρκία, ξεκίνησε τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων με επιδρομές στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ αλλά και εντός της Συρίας.

Η επιδρομή στο Ιράκ έγινε με αεροσκάφη και με τη συμμετοχή drones. Το πυροβολικό της Τουρκίας επετέθη εναντίον θέσεων των Κούρδων εντός της Συρίας.

Την ίδια ώρα, το Γιαβούζ θα τρυπήσει σήμερα ή αύριο το οικόπεδο 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο έχει παραχωρηθεί στους Γάλλους και τους Ιταλούς.

Μια δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων του κου Πομπέο, ειδικά των απαντήσεων που έδωσε στον κο Παπαχελά, έχει δημιουργήσει πολλαπλές ανησυχίες, δικαιολογημένες ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Ο κος Πομπέο περιέγραψε την Τουρκία ως ένα εξαιρετικά σημαντικό εμπορικό σύμμαχο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση κυρώσεων στην Τουρκία και όσον αφορά την Κύπρο και τα οικόπεδά της, περιορίστηκε να πει ότι κάθε φορά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ότι θα εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η Αμερική κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται για να προστατέψει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα.
Για το ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου, ο κος Πομπέο είπε ότι δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπως δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας. Μπορούν να λύσουν τις διαφορές οι δύο χώρες με ειρηνικό τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και εδώ. Επίσης, για την Κίνα και τις κινεζικές επενδύσεις είπε ότι πρέπει οι Έλληνες να έχουν τα μάτια τους ανοικτά. Φυσικά η Ελλάδα θα πάρει τις κυρίαρχες αποφάσεις της, αλλά πρέπει επανέλαβε να έχουν τα μάτια τους ανοικτά, όταν εμφανίζονται κάποια κινέζικα σχέδια, ως δήθεν καλά!

Ο κος Πομπέο ήταν ξεκάθαρος και στο ίδρυμα Νιάρχος και στη συνέντευξή του στον κο Παπαχελά.

Προσέξτε. Υπάρχει σαφέστατη στροφή στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Την ίδια ώρα που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Συρία και το Γιαβούζ είναι έτοιμο να τρυπήσει στην Κύπρο, στο Αιγαίο είχαμε ρεκόρ τουρκικών προκλήσεων με δεκάδες παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εικονική αερομαχία. 4 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, τρία ζεύγη f-16 ΚΑΙ ένα ζεύγος f-4 πραγματοποίησαν 56 παραβιάσεις πάνω από το βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο. Αυτό έγινε μόλις έφυγε ο Πομπέο από την Ελλάδα, με υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι, από το Μακρονήσι και από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια.

Όλοι στην Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα προβλέπουν αύξηση των μεταναστευτικών ροών και οι πάντες εκτιμούν ότι όσα λέει η κυβέρνηση περί επιστροφών είναι βλακώδη.

Το μεταναστευτικό πρόκειται να καταπιεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με την Τουρκία.

Ορισμένοι από τους αρμόδιους υπουργούς του Μητσοτάκη είναι άσχετοι έως κωμικοί και την ώρα που η Τουρκία προωθεί τις επεκτατικές βλέψεις της, εκείνοι προβλέπουν ότι θα καταρρεύσει ή ότι είναι πλήρως απομονωμένη ή απλά την χαρακτηρίζουν ταραξία. Το υπουργείο Εξωτερικών τόσο ο κος Δένδιας, όσο και ο κος Βαρβιτσιώτης, δείχνουν ότι έχουν ανεπάρκεια χειρισμού τέτοιων καταστάσεων. Δεν βλέπουν ότι για μια ακόμη φορά οι Μεγάλοι της εποχής μιλάνε ανοικτά για τα συμφέροντά τους και εμμέσως πλην σαφώς μας συνιστούν να τα βρούμε με την Τουρκία με συζήτηση και φυσικά με υποχωρήσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να δει ότι η οδυνηρή μνημονιακή θέση της χώρας, κατεδαφίζει τη στοιχειώδη άμυνα και έχει αποδυναμώσει πλήρως διπλωματικά και στρατιωτικά ερείσματα. Η χώρα επί μνημονίου διαλύθηκε από το πολιτικό προσωπικό της.

Η Τουρκία θα στείλει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες προκειμένου να απορρυθμίσει πλήρως τη λειτουργία της κρατικής οντότητας που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. Ήδη έχουν καταληφθεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για μια ιδιότυπη άλωση και όλοι οι κάτοικοι εκτιμούν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανεπαρκή και φυσικά δεν μπορούν να υποστηριχθούν από μία διαλυμένη οικονομία.

Ο προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση είναι εντελώς διαφορετικός από όσα είχε εξαγγείλει ο κος Μητσοτάκης. Έρχονται πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε βάρος των πολλών, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι φοροελαφρύνσεις. Υποχρεωτικά για όλους 30% ηλεκτρονικές συναλλαγές για να διασωθεί το αφορολόγητο όριο. Βαρύτερος ο ΕΝΦΙΑ από την αύξηση και επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε 7.000 περιοχές. Όσα έλεγε περί ανάπτυξης 4% ο κος Μητσοτάκης τον περασμένο Ιούλιο, προβλέπεται τώρα στο 2,8 και οι Γερμανοί και οι Βρυξέλλες αποτεφρώνουν τις ελπίδες μιλώντας για μαύρες τρύπες περίπου 1,6 έως 2 δις, πράγμα που προανήγγειλε και η Καθημερινή του κου Αλαφούζου. Φυσικά δεν μειώνεται ο ΦΠΑ και εγκαταλείπεται η μείωση του πλεονάσματος από 3,5% σε 2,5%. Όσα ξεκίνησε ο Τσίπρας με το ασφαλιστικό θα τα τελειώσουν ο Μητσοτάκης με το Βρούτση. Οι επικουρικές θα πάνε σε ιδιώτες σύμφωνα με το πρόγραμμα Πινοσέτ. Τα πάντα έχουν διαλυθεί επί μνημονίου και η εφαρμογή του από τον Μητσοτάκη θα τα ισοπεδώσει όλα.

Εδώ θέλω να πω ότι προσφέρουν χείριστη υπηρεσία όσοι λιβανίζουν την παρούσα κυβέρνηση. Προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία όσοι προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την οποία ο Μητσοτάκης λέει τα καλύτερα λόγια ή τουλάχιστον αναφέρεται με κομψό τρόπο. Κάθε κυβέρνηση γράφει τη δική της ιστορία, πολύ περισσότερο σε ταραγμένες περιόδους. Στην Αργεντινή θυμούνται τον Μένεμ αλλά και τον Λαρούα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...