Τεχνολογία

Στα άδυτα ενός διαστημικού σκάφους με τον Έλον Μασκ (βίντεο)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Space X Έλον Μασκ, τουίταρε ένα βίντεο την Τρίτη, το οποίο μας δίνει μια ιδέα του εσωτερικού του νέου του Starship.

Ο πύραυλος Starship της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX, που αποκαλύφθηκε στο Τέξας την περασμένη Παρασκευή, έχει προσελκύσει ευρύ ενδιαφέρον για τον κομψό σχεδιασμό του και την επιδιωκόμενη ικανότητα του να μεταφέρει τον άνθρωπο και το φορτίο στο διάστημα και σε άλλα ουράνια σώματα.

«Στο εσωτερικό του πλοίου Starship, οι δεξαμενές τοποθετήθηκαν στην άκρη του μύλου για να αντισταθμίσουν το βάρος του κινητήρα στο πίσω μέρος», ανέφερε, επισυνάπτοντας παράλληλα το κατάλληλο συνοδευτικό βίντεο.

Το βίντεο δίνει στο κοινό μια αίσθηση της κλίμακας για το πρωτότυπο, ο οποίος έχει υποτιμηθεί από τον Musk εδώ και μήνες.

https://twitter.com/CNBC/status/1177651115745320960

​Μέχρι πρόσφατα έχουμε δει μόνο το εξωτερικό του πυραύλου. Ο Μασκ δήλωσε το Σάββατο ότι το διαστημόπλοιο ανοξείδωτου χάλυβα στη μονάδα SpaceX του Boca Chica του Τέξας θα μπορούσε να μπει σε τροχιά μέσα σε 6 μήνες.

Το Starship είναι το διαστημόπλοιο επόμενης γενιάς του SpaceX το οποίο προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους και φορτίο στην τροχιά της Γης, στη Σελήνη και τελικά στον Άρη.

Ωστόσο, ο Μασκ, απαντώντας σε ένα άλλο tweet την Τρίτη, δήλωσε: «Η έκδοση παραγωγής θα είναι πολύ πιο γυαλισμένη από αυτό το πρωτότυπο, αλλά ακόμα διασκεδαστικό να δούμε».

Η προηγούμενη δοκιμαστική έκδοση του πύραυλου «Starhopper» είχε κάποια επιτυχία τους τελευταίους μήνες. Το νέο μοντέλο Starship, ωστόσο, προορίζεται να επιδιώξει πολύ υψηλότερους στόχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ