Κίνα

Ουάσιγκτον: Οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα «πήγαν απρόσμενα καλά»

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε θα συναντηθεί στις 14:45 (21:45 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προσπαθούν να κλείσουν συμφωνία για να τερματιστεί η μεταξύ τους εμπορική διένεξη.

Ο Τραμπ προανήγγειλε νωρίτερα πως θα συναντιόταν με τον Λίου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας που διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνησή του στην Ουάσιγκτον, αλλά δεν είχε γίνει σαφές πότε ακριβώς.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ διαβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών πήγε απρόσμενα καλά, «καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Κινεζικά ΜΜΕ μετέδιδαν μία ημέρα νωρίτερα πως οι διαπραγματευτές των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κίνας δεν σημείωσαν καμία πρόοδο στις συνομιλίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Ουάσιγκτον. Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν χθες σε επίπεδο υπουργών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει πως αν δεν σημειωθεί πρόοδος θα υλοποιήσει την απειλή του να αυξήσει το επίπεδο των επιπλέον δασμών που εφαρμόζονται σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 30% από το 25% την Τρίτη 15η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ