Αρχείο

Κυριαρχία Πούτιν από Μ.Ανατολή ως Κίνα: Οι ΗΠΑ αφήνουν κενά ισχύος με την απόσυρση στρατευμάτων - "Πόρτα" στην Ουάσινγκτον από Ιράκ

Πηγές στο αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφεραν ότι το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ έχει αποφασίσει πρόσφατα ένα σχέδιο για την πλήρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το NBC, αφήνοντας την περιοχή από την Μέση Ανατολή έως τα σύνορα με την Κίνα στα «χέρια» του παντοδύναμου πλέον Β.Πούτιν.

Ρωσία και Κίνα θα "παίζουν μπάλα" μόνες τους από εδώ και στο εξής, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, δείχνοντας παράλληλα και στην ελληνική πλευρά, πόσο λάθος στάση τηρήθηκε όλο αυτό το διάστημα από την Αθήνα έναντι της Μόσχας, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται από το Αφγανιστάν και την Συρία, ενώ βάσει της αμυντικής συμφωνίας με την Ελλάδα, θα χρησιμοποιούν την χώρα μας τράνζιτ, και μόνο εφόσον απαιτηθεί σύμφωνα με τα σχέδια τους.

Το σχέδιο αφορά μια ταχεία απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, αναμένοντας μόνο το «πράσινο φως» από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που θα γίνει σχεδόν σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η εντολή για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων ακολουθεί αυτή της Συρίας, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα είναι ταχύτατες πλέον,  μεταβάλλοντας καταστάσεις και σχέδια στην ΝΑ Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και φυσικά την Ασία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ευρίσκεται στο Αφγανιστάν από το 2001.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, όλα αυτά τα σχέδια υπακούουν στην απόφαση του Τραμπ για μια πλήρη και ξεκάθαρη αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν τις προσεχείς εβδομάδες.

Τέτοιες εντολές δεν έχουν ακόμη ληφθεί, αλλά έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες, για την ταχεία αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, την οποία στο Πεντάγωνο θεωρούν ως «πρόβα» για την πιθανή αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως δεδομένο ότι ο Τραμπ θα διατάξει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ωστόσο, προφανώς, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για κάποιο διάστημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, ο αμερικανικός στρατός δέχεται τακτικά επιθέσεις στο Αφγανιστάν και οι απώλειες συχνά αποκρύβονται από τα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχές του Ιράκ «τρολάρουν» τους Αμερικανούς ανακοινώνοντας τους ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν μπορούν να παραμείνουν στο Ιράκ.

Μονάδες των αμερικανικών δυνάμεων που αποχώρησαν από την Συρία εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε στους Αμερικανούς ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο Ιράκ.

«Όλες οι αμερικανικές δυνάμεις που αποσύρθηκαν από τη Συρία έλαβαν την έγκριση να εισέλθουν στην περιοχή του Κουρδιστάν ώστε να μεταφερθούν εκτός Ιράκ. Δεν υπάρχει καμία άδεια για τις δυνάμεις αυτές να παραμείνουν στο εσωτερικό του Ιράκ», ανέφερε ο ιρακινός στρατός, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ξεπεσμός των ΗΠΑ από ηγέτιδα δύναμη έχει πολλά «σκαλοπάτια», μόνο που οι Αμερικανοί τα καταβαίνουν κουτρουβαλώντας πλέον με πρόεδρο τον Ν.Τραμπ.   

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...