Κίνα

Η Apple καταργεί εφαρμογή υποστήριξης των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ φοβούμενη κυρώσεις από την Κίνα

H Apple προστέθηκε στη λίστα των αμερικανικών επιχειρήσεων, που ήρθαν σε σύγκρουση με την Κίνα για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο η εταιρεία έκανε τελικά πίσω φοβούμενη να χάσει την απήχηση ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αμερικανικά brands στην Κίνα.

Η κατασκευάστρια των iPhone έδωσε αρχικά την έγκρισή της για μία εφαρμογή χαρτών, που επιτρέπει στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας. Πρόκειται για την HKmap.live, η οποία αποακαλύπτει την παρουσία αστυνομίας σε περιοχές με ένα emoji σκύλου. Πρόκειται για μία εφαρμογή crowdsourcing, η οποία στηρίζεται στις πληροφορίες και τα updates των χρηστών.

Η αντίδραση των Κινέζων στην απόφαση της Apple να επιτρέψει τη χρήση της εφαρμογής στις συσκευές ήταν οργισμένη. Η εφημερίδα του κομμουνιστικού καθεστώτος καταδίκασε την εταιρεία για τη χρήση του «τοξικού λογισμικού, που προδίδει τα συναισθήματα των Κινέζων πολιτών». Σχολίασε δε πως η Apple θα έπρεπε να έχει την ικανότητα να διακρίνει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και να κατανοεί πως η αγορά στην οποία απευθύνεται θα έχει πολύ καλύτερες συνθήκες, εάν οι σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και το Χονγκ είναι ομαλές.

Η εταιρεία αποφάσισε τελικά να αποσύρει την εφαρμογή από τις συσκευές της, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της αυτή «παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές μας και τους τοπικούς νόμους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ