Κόσμος

Οι Ρώσοι δίνουν πρόσβαση σε Κομπάνι-Μανμπίζ στους Τούρκους - Έξαλλος ο Άσαντ: "Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της συριακής επικράτειας"

Πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ μέσω του εκπροσώπου του ανακοίνωσε ότι “τα τουρκικά στρατεύματα θα έχουν πρόσβαση στις πόλεις Κομπάνι και Μαντμπίτζ"  στις οποίες εισήλθαν από χθες μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, παραδίδοντας στην ουσία μέρος των πόλεων στους Τούρκους και τους τζιχαντιστές .

Την ίδια στιγμή ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να διατηρήσει την κυριαρχία σε ολόκληρη την συριακή επικράτεια, διότι γνωρίζει καλά ότι οι Τούρκοι όπου πατήσουν το πόδι τους δεν φεύγουν παρά μόνο με πόλεμο.

https://twitter.com/RojavaNetwork/status/1186998356444405761

Αυτήν την στιγμή τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν την μετακίνηση ισχυρότατης δύναμης του συριακού στρατού, με άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα, να κινούνται βόρεια για να συναντήσουν τους Τούρκους. Τίποτα δεν έχει τελειώσει διότι τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως φαίνονται.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος ηγέτης ενημέρωσε τον Άσαντ για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας τις βασικές διατάξεις του μνημονίου συμφωνίας που συντονίστηκε μετά τις διαβουλεύσεις.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι ο κύριος στόχος είναι να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης με πολιτικά μέσα, μεταξύ άλλων μέσω της εργασίας της Συνταγματικής Επιτροπής.

Ο Bashar al-Assad δήλωσε ότι οι συνοριοφύλακες της Συρίας είναι έτοιμοι να εγκατασταθούν στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας μαζί με τις ρωσικές μονάδες στρατιωτικής αστυνόμευσης, χωρίς να αναφέρει πουθενά τους Τούρκους που μισεί θανάσιμα.

Χθες ο ίδιος σύμφωνα με άρθρο μας ανέφερε «κάθε σπιθαμή της συριακή γης θα ανακτηθεί, κάθε σπιθαμή» εννοώντας την τουρκική στρατιωτική παρουσία, ευρισκόμενος και ο ίδιος σε εθνική έξαρση επισκεπτόμενος την επαρχία Idlib (για πρώτη φορά σε διάστημα 7 ετών) καθώς τα στρατεύματά του μετακινήθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τις τουρκικές δυνάμεις απέναντι τους.

Το ρωσικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ κυκλοφόρησε ένα χάρτη της βορειοανατολικής Συρίας, περιλαμβανομένων των 15 θέσεων παρατήρησης της κυβέρνησης της Συρίας.

Εκεί φαίνεται η αποκαλούμενη ασφαλή ζώνη της Τουρκίας μεταξύ των πόλεων Tal Abyad & Ras al-Ain. που ευρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ.

Όλα αυτά όμως στα “χαρτιά” διότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε το τέλος της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ο Τούρκος ηγέτης σημείωσε ότι εάν οι Κούρδοι αρνηθούν να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Συρίας μέσα στις επόμενες 150 ώρες, η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Κούρδοι είναι απίθανο να συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Συρίας, παρά το γεγονός ότι απειλούνται με το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σύγκρουση.

"Αυτή τη στιγμή, όλα θα εξαρτηθούν από τους Κούρδους. Εάν υπάρξουν συμφωνίες με αυτούς, η περαιτέρω εισβολή της Τουρκίας μπορεί να αποφευχθεί. Ωστόσο, οι Κούρδοι είναι απίθανο να θέλουν να υπακούσουν στο ρωσικό και συριακό στρατό, και αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα", σημειώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Επιπλέον, το πρόβλημα με τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που υποστηρίζει η Τουρκία παραμένει άγνωστο, καθώς οι τελευταίοι εμπλέκονταν στη σφαγή αμάχων.

Νομίζουμε ότι οι Ρώσοι έμπλεξαν και δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι, διότι Τούρκοι και Σύροι θέλουν ο καθένας για λογαριασμό του να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους και στην προκειμένη περίπτωση μόνο οι Σύροι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, ενώ οι Τούρκοι θέλουν να προσαρήσουνη συριακό έδαφος.

https://twitter.com/Ruptly/status/1187011040321531904?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187011040321531904&ref_url=http%3A%2F%2Fnewpost.gr%2Fkosmos%2F5db05ef6af4bf3b2148f585d%2Fi-rosiki-stratonomia-efthase-stin-syriaki-poli-kompani

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...