Κόσμος

Γερμανός ευρωβουλευτής: Πιόνι του Πούτιν η Γκρέτα

Παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στηλιτεύσει τα λεγόμενα και το ύφος της 16χρονης περιβαλλοντικής ακτιβίστριας Greta Thunberg στις αρχές Οκτωβρίου για την επιλεκτική καταδίκη όλων εκτός από την Κίνα για τη ρύπανση, ένας Γερμανός πολιτικός υποστήριξε ότι το Κρεμλίνο μπορεί να έχει «χρηματοδοτήσει και να κατευθύνει» το οικολογικό κίνημά της.

Σε μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του κινήματος Alternative for Deutschland (AfD), Jörg Meuthen, αμφισβήτησε τα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη για την "αποτροπή υβριδικών απειλών" που μπορεί να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων, να αποδυναμώσουν τις κοινωνίες και να υπονομεύσουν την ενότητα.

Ο Meuthen επισημαίνει έπειτα αρκετές εκστρατείες, όπως το «Παρασκευές για το Μέλλον» της Thunberg, μαζί με τις εκστρατείες διάσωσης της Greenpeace και των ΜΚΟ στη Μεσόγειο. Στη συνέχεια διερωτάται εάν η ΕΕ έχει διερευνήσει τις προαναφερθείσες εκστρατείες και, αν ναι, θα ήθελε να μάθει τι έχει συμπεράνει.

Τέλος, διερωτάται αν η Επιτροπή μπορεί να "αποκλείσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και καθοδήγησης αυτών των εκστρατειών από τη Ρωσία".

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε την εκρηκτική ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ, την 23η Σεπτεμβρίου, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αναφέροντας:

«Είμαι βέβαιος πως η Γκρέτα είναι ένα ευγενικό κοριτσάκι, πολύ ειλικρινές, όμως οι ενήλικες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην οδηγούν τους εφήβους και τα παιδιά σε ακραίες καταστάσεις: πρέπει να τα προστατεύουν από τα υπερβολικά συναισθήματα, που μπορούν να τα καταστρέψουν» και προσθέτοντας ότι δεν συμμερίζεται τον «γενικό ενθουσιασμό».

«Κανείς δεν εξήγησε στη Γκρέτα ότι ο σημερινός κόσμος είναι περίπλοκος και πολυμορφικός, ότι εξελίσσεται γρήγορα και ότι οι άνθρωποι στην Αφρική και σε πολλές χώρες της Ασίας θέλουν να ζήσουν στο ίδιο επίπεδο ευημερίας με τη Σουηδία» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Το γεγονός ότι οι νέοι και οι έφηβοι στρέφουν την προσοχή τους στα μεγάλα προβλήματα του σήμερα, μεταξύ άλλων στα θέματα της οικολογίας, είναι καλό πράγμα. Είναι πολύ καλό, σίγουρα πρέπει να τους στηρίζουμε» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ