Κύπρος

Ο τουρκικός στόλος απέναντι στο γαλλικό - Ο Ρ.Τ Ερντογάν διέταξε την «κατάληψη» των οικοπέδων 1,5,6 και 7 στην κυπριακή ΑΟΖ

Mε νέα παράνομη navtex η Τουρκία δεσμεύει εκ νέου τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης από τις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

Δείτε τη νέα παράνομη τουρκική navtex:

Με βάση των παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους που εξέδωσε ο σταθμος της Αττάλειας, η άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί νότια της Κύπρου και στην περιοχή των οικοπέδων 1,5,6 και 7.

Mε κόκκινο χρώμα η περιοχή που δέσμευσε παράνομα η Άγκυρα:

Χθες το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την αποστολή δύο φρεγάτων σε κυπριακά νερά, της "La Fayette" που έφτασε για να συμμετέχει σε κυπρο-γαλλική άσκηση στην περιοχή του τεμαχίου 7 και της "Auvergne", που συμμετέχει στις επιχείρησεις της Ειρηνευτικής Δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο (UNIFIL).


Η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού "La Fayette"

Η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού "Auvergne"
Ως εκ τούτου, διπλωματικοί κύκλοι δεν απέκλεισαν  το ενδεχόμενο η νέα παράνομη τουρκική navtex να αποτελεί απάντηση στη στενή συνεργασία Παρισίων και Λευκωσίας για αναχαίτιση των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ