Κόσμος

Με αντίποινα προειδοποιεί η Άγκυρα για τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Το μήνυμα ότι η Τουρκία θα ανταποδώσει τις αμερικανικές κυρώσεις απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απειλές και τις ίδιες τις κυρώσεις, καλώντας την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

«Η αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο διερευνούν μια πολύ - πολύ λυπηρή στάση. Περιμένουμε από αυτούς να αναθεωρήσουν τη θέση τους», τόνισε ο Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.Αναφερόμενος στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, ο ίδιος είπε: «Θέλουμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια της χώρας μας».

«Δεν θα υποκλιθούμε μπροστά σε κανένα είδος κυρώσεων και δεν θα επηρεαστεί η αποφασιστικότητά μας», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, θα ανταποδώσουμε όπως πρέπει». 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, βάζοντας στο «στόχαστρο» και τρεις υπουργούς (Άμυνας, Ενέργειας και Εσωτερικών).

Σήμερα, η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκαθαρίζει σήμερα ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία διαπραγμάτευση με τους Κούρδους.

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την ανάγκη αποχώρησης των «τρομοκρατών» από τα βόρεια σύνορα της Συρίας, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα δεν ανησυχεί για τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...