Ένοπλες Συρράξεις

H Δαμασκός έτοιμη να κάψει τους Τούρκους: Μεταφορά μονάδων πυροβολικού & πυραύλων στα σύνορα - Άφιξη δεκάδων Ρώσων κομάντος

Η αναμέτρηση στην Συρία από εδώ και στο εξής θα είναι μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν ξεκάθαρα, έτσι, μετά την πρωινή προέλαση τριών συριακών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών στα Βόρεια, έχουμε ταυτόχρονα και τις πρώτες φωτογραφίες του συριακού πυροβολικού που αναπτύχθηκε στην περιοχή, και το οποίο, σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ, ετοιμάζεται να «ψήσει» Τούρκους και φιλότουρκους τζιχαντιστές.    

https://twitter.com/200_zoka/status/1186282086224814080

Οι μονάδες του συριακού στρατού συνέχισαν και σήμερα Δευτέρα στην περιοχή Syria al-Jazeera και στη περιοχή Manbej βορειοανατολικά του Χαλεπίου, να αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο έδαφος της Συρίας.

Η κάμερα του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA συνόδευσε μια συριακή μονάδα πυροβολικού κατά την ανάπτυξή της στην ύπαιθρο της πόλης Manbij.

Στην επαρχία Raqqa, έχουμε την παρουσία δεκάδων συριακών πυραύλων εδάφους-εδάφους και πυροβόλων διαφόρων διαμετρημάτων, στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε αυτές τις περιοχές.

Ο συριακός στρατός δημιουργεί βάσεις πυρός στην Βόρεια Συρία για να κτυπήσει τις τουρκικές δυνάμεις και τους φιλότουρκους αντάρτες, με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών της χώρας.   

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους, πήραν εντολή από την Δαμασκό να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή μαζικό ανταρτοπόλεμο κατά των Τούρκων παντού για να μην τους αφήνουν σε ησυχία καμία στιγμή, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και ρίχνοντας το ηθικών των τουρκικών τακτικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει σε ένα ξένο κράτος.

Οι δυνάμεις απελευθέρωσης της Αφρίν ήδη από τις 18 Οκτωβρίου, φέρονται να κτύπησαν δύο βάσεις του στρατού κατοχής της Τουρκίας στα χωριά Meryemîn, Enabkê και Malikiyê στην επαρχία Şerawa, όπου ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν, αναφέρουν κουρδικά ΜΜΕ.

https://twitter.com/RojavaNetwork/status/1186302211573321729

Την ίδια στιγμή πολλές πηγές στην Συρία αναφέρουν ότι πολλοί Τούρκοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στα σύνορά με την Συρία, σημάδι ότι οι μάχες δεν σταμάτησαν ποτέ.

https://twitter.com/200_zoka/status/1186307338053062657

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενώ δεκάδες Ρώσοι κομάντος αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Qamishlo με σκοπό να προωθηθούν στην Βόρεια Συρία και στα σύνορα με την Τουρκία.

Ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες του συριακού στρατού επιβεβαίωσαν στο North-Press, ότι η Τουρκία στοχεύει με την στρατιωτική επιχείρηση κατά των βορειοανατολικών περιοχών της Συρίας να δημιουργήσει μια ζώνη «ενός χαλιφάτου του Τουρκμενιστάν», αλλάζοντας την ανθρωπο-γεωγραφία της περιοχής, ενώ θέλει και την εξόντωση όλων των Σύριων Κούρδων, καθώς και να λεηλατήσει τον πλούτο στο υπέδαφος της περιοχής al-Jazeera.

Ο Mohammed Kamal Jaffa, ειδικός επί στρατιωτικών υποθέσεων στο συριακό ΥΠΑΜ, δήλωσε στο North-Press ότι, η Τουρκία σκοπεύει να δημιουργήσει μια ζώνη Τουρκμενικής Αδελφότητας εγκαθιστώντας περίπου 895 χιλιάδες Τουρκμένους Σύριους.

Ο Jaffa επεσήμανε ότι ο Ερντογάν δήλωσε σε μία από τις ομιλίες του ότι υπάρχουν περίπου 895 χιλιάδες Τουρκμένοι Σύριοι που πρέπει να "προστατευθούν". Αυτή η δήλωση απευθύνονταν στην τουρκική εσωτερική γνώμη, μετά την ήττα του ίδιου στις δημοτικές εκλογές στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Οι Αμερικανοί αποχώρησαν αφήνοντας την «καυτή πατάτα» της Βόρειας Συρίας στους Ρώσους, οι οποίοι με την σειρά τους δεν έχουν κατανοήσει καλά, ότι οι Τούρκοι είναι οι προαιώνιοι εχθροί του συριακού λαού και θα «σηκωθούν και οι πέτρες να τους πολεμήσουν», διότι οι νέο-Οθωμανοί θέλουν να αναβιώσουν την πιο μισητή αυτοκρατορία του κόσμου μετά την αυτοκρατορία του Τζένγκις Χαν, την Οθωμανική.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...