Κύπρος

Kύπρος: Επέβαλαν την αφαίρεση σταυρού από 6χρονη σε δημοτικό

Όπως φαίνεται, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της μικρής, αφαιρέθηκε το βαπτιστικό σταυρουδάκι που φορούσε επειδή στο σχολείο της σχολείο φοιτά ένας μεγάλος αριθμός αλλόγλωσσων παιδιών.

Σε καταγγελία, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου μετά το τέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το περιστατικό απομάκρυνσης μαθήτριας επειδή φορούσε μαντήλα.

Ο κ. Χρίστου, ανέφερε πως, πατέρας 6χρονης μαθήτριας που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας, κατήγγειλε ότι η Διευθύντρια ζήτησε όπως αφαιρεθεί από το χέρι του παιδιού βραχιόλι με το βαφτιστικό σταυρό του.

Δύο μέρες αργότερα ο σταυρός αφαιρέθηκε από την Διεύθυνση του σχολείου, ανέφερε ο κ. Χρίστου, σημειώνοντας πως, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτά ένας μεγάλος αριθμός αλλόγλωσσων παιδιών.

Ο κ Χρίστου ανέφερε πως θα προωθήσει  πρόταση νόμου για την κατάργηση αλλόθρησκων συμβόλων όπως έχει γίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...