Κόσμος

Φιλότουρκοι τζιχαντιστές: «Σκοτώσαμε Ρώσους στρατιώτες στην Ιντλίμπ» - Κανένα σχόλιο από την Μόσχα

Ο ρωσικός στρατός υλοποίησε σημαντικότατη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη του Ιντλίμπ, στην οποία κατοικοεδρεύουν χιλιάδες φιλότουρκοι τζιχαντιστές και Τούρκοι στρατιωτικοί.

Πληροφορίες ρωσικού ΜΜΕ  φέρουν τους ισλαμιστές δολοφόνους  της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μέτωπο εθνικής Απελευθέρωσης», να παρεμπόδισαν  την προσπάθεια διείσδυσης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στο πίσω μέρος της πόλης Ιντλίμπ.

Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επιχείρησης, είχαμε τον θάνατο τουλάχιστον εννέα Ρώσων στρατιωτών. 

Έτσι αναφέρουν και αρκετά αραβικά ΜΜΕ.

Αυτή τη στιγμή επίσημες πληροφορίες από το ρωσικό ΥΠΑΜ σχετικά με το θάνατο εννέα Ρώσων στρατιωτικών δεν έχουμε, ούτε έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί κάτι επίσημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία φέρεται επίσης σύμφωνα με ρωσικές ιστοσελίδες και τηλεοπτικά κανάλια, να έχει δώσει εδώ και ημέρες  αυστηρότατο τελεσίγραφο στην Τουρκία για την απόσυρση των τζιχαντιστών από την Ιντλίμπ, το οποίο σκιωδώς είχαν απορρίψει οι Τούρκοι πράττοντας κατά το δοκούν.

Νομίζουμε πως εάν τελικώς επιβεβαιωθεί ο θάνατος των στρατιωτών, η οργή της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρα μεγάλη κατά των τζιχαντιστών, αλλά και των Τούρκων, διότι η παγίδα στην οποία έπεσαν οι Ρώσοι, μπορεί να προδόθηκε από κάποιους, όντας ως εφικτότερο σενάριο.

Η ουσία όλης αυτής της περίεργης και συγχρόνως άκρως επικίνδυνης  κατάστασης, είναι ότι όλα έχουν αλλάξει πλήρως στο συριακό έδαφος μεταξύ Τούρκων και Ρώσων, ειδικά μετά τις υπόγειες και αυθαίρετες κινήσεις της Άγκυρας να «απλώσει» ξανά τους Τζιχαντιστές στην χώρα αυτή, με σκοπό να ελέγξει μεγάλη έκταση εδάφους, αλλά και να σκοτώσει Κούρδους, παρά την συμφωνία με την Μόσχα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ