Ρωσία

Το μωρό με το σημάδι του Μπάτμαν στο πρόσωπο φθάνει στη Ρωσία για θεραπεία

Το κοριτσάκι με τη σπάνια δερματική πάθηση στο πρόσωπο, που το κάνει να μοιάζει με σούπερ ήρωα, έφθασε στη Ρωσία, για να υποβληθεί σε μία θεραπεία που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή του.

Η 6μηνών Λούνα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ γεννήθηκε με ένα μαύρο σημάδι στο πρόσωπό που θυμίζει τη μάσκα του Μπάτμαν.

Πρόκειται για μία σπάνια νόσο, το συγγενές μελανοκυτταρικό νεύρο (GCMN) και εμφανίζεται μόνο σε ένα στα 20.000 νεογέννητα παγκοσμίως.

Μαζί με τη μητέρα της, Κάρολ Φένερ, η Λούνα έφτασε στη Ρωσία, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε αρκετές διορθωτικές επεμβάσεις.

Όπως ανέφερε η μητέρα της Λούνα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «λίγο πριν έρθω, μου έλεγαν ότι είμαι τρελή που πάω στη Ρωσία, δοκιμάζοντας κάτι τόσο μακριά».

Η οικογένεια του μωρού ήταν απογοητευμένη με τη σκληρότητα και την απανθρωπιά κάποιων για τα σχόλια εναντίον του παιδιού τους, αποκαλώντας το «τέρας που πρέπει να θανατωθεί».

https://youtu.be/6ja-BYN0W48

Παράλληλα ανησυχούσαν μήπως το σημάδι εξελιχθεί σε καρκίνο.

Οι γονείς της Λούνα έκαναν έρευνα ανάμεσα σε διάφορους γιατρούς στις ΗΠΑ και έλαβαν διάφορες προσφορές. Οι χειρούργοι έλεγαν ότι το μωρό θα πρέπει να υποβληθεί σε δεκάδες θεραπείες λέιζερ, διαδικασία που θα έπαιρνε χρόνια.

Μόλις η ιστορία της Λούνα έγινε γνωστή, ένας γιατρός από το Κρασνοντάρ της Ρωσίας, που ειδικεύεται στις δερματικές διαταραχές, επικοινώνησε με την μητέρα.

Ο Πάβελ Ποπόφ, από την περιοχή Κρασνοντάρ, πρότεινε στην Κάρολ Φένερ μία πρωτοποριακή μέθοδο που απαιτούσε λιγότερο χρόνο και ήταν καλύτερη για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, η οποία δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στις ΗΠΑ.

Η θεραπεία για τη Λούνα θα χρειαστεί περίπου 18 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας το μωρό θα υποβληθεί σε έξι με οκτώ επεμβάσεις, με κόστος 25.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...