ΗΠΑ

Ο Τραμπ θεωρεί ότι η πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι «ανούσια» και απλά «εκνευρίζει τους Ρώσους»

Αξιωματούχος που μίλησε στην Washington Post αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως η αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία είναι «ανούσια» και απλά «εκνευρίζει τους Ρώσους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία δεν έχει νόημα και μονάχα αποτελεί πηγή ενόχλησης για τη Ρωσία μετέδωσε η Washington Post επικαλούμενη πρώην ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καθυστέρηση του Τραμπ για τον καθορισμό ημερομηνίας για να συναντηθεί με τον νέο Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και η διαταγή για την επανεξέταση ενός στρατιωτικού πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία, συνδέεται με το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι ενέργειες της Ουάσιγκτον όσον αφορά την Ουκρανία είναι «ανούσιες και απλά εκνευρίζουν τους Ρώσους».

«Η θέση του προέδρου βασικά είναι ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι Ρώσοι πρέπει να είναι φίλοι μας, και ποιος νοιάζεται για τους Ουκρανούς;» δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας στην Washington Post υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το γραφείο του Ζελένσκι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η εφημερίδα ανέφερε προηγουμένως ότι στις 12 Αυγούστου, ένας αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με έδρα την Ουκρανία είχε υποβάλει καταγγελία σχετικά με μια ανησυχητική -κατά την άποψή του – συζήτηση μεταξύ του Τραμπ και ενός ξένου ηγέτη.

Ο Τραμπ είχε μιλήσει με τον Ζελένσκι δυόμισι εβδομάδες πριν απ’ αυτή την καταγγελία. Η συζήτηση φέρεται να περιελάμβανε μια συγκεκριμένη υπόσχεση. Ο Τραμπ, ωστόσο, χαρακτήρισε ψευδή τη σχετική είδηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...