Οικονομία

Μετά την Thomas Cook... το χάος: Πτώχευσε και η γερμανική θυγατρική - Στον αέρα 140.000 τουρίστες - "Ατομική βόμβα" για την Κρήτη

Το χάος από την κατάρρευση της Thomas Cook συνεχίζεται καθώς πτώχευσε και η γερμανική θυγατρική της, γεγονός που δημιουργεί εξαιρετικά μεγάλη οικονομική ζημιά και στην Κρήτη, λόγω των οικονομικών συμφωνιών.

Την πτώχευσή της ανακοίνωσε την Τετάρτη και η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, δύο ημέρες μετά την αντίστοιχη εξέλιξη της βρετανικής εταιρείας.

Όπως μεταδίδει η Welt με την εξέλιξη αυτή - καθώς κατατέθηκαν τα σχετικά έγγραφα σε δικαστήριο - στον αέρα βρίσκονται περίπου 140.000 Γερμανοί τουρίστες με τη γερμανική εφημερίδα να επισημαίνει ότι για την ώρα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις περιπτώσεις αυτές.

«Ασφαλώς και θα θέλαμε να είχαμε αποφύγει την εξέλιξη αυτή αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια βραχυπρόθεσμη λύση μέσω των διαπραγματεύσεων» αναφέρει η CEO της εταιρείας Thomas Cook GmbH, Στέφανι Μπερκ.

Η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook υπέβαλε αίτημα για ένα δάνειο-γέφυρα από την κυβέρνηση χωρίς, όμως, να λάβει μια θετική απάντηση σε αντίθεση με την εταιρεία Condor για την οποία το βράδυ της Τρίτης εγκρίθηκε το αίτημα για χρηματοδότηση με 380 εκατ. ευρώ.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου κ.Χαλκιαδάκης ο οποίος σημειώνει: «η είδηση είναι πολύ αρνητική για την Κρήτη, ισοδυναμεί με ατομική βόμβα. Άρα η οικονομική ζημιά στο νησί φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αν και σώθηκε το σκανδιναβικό κομμάτι. Η είδηση είναι τόσο αρνητική καθώς η πλειοψηφία των πελατών είναι Γερμανοί. Τώρα προκύπτει μεγάλο πρόβλημα για 26 περίπου μονάδες που είχαν αποκλειστική συνεργασία. Ενδεχομένως να χρειαστεί να σταματήσουν νωρίτερα και να φύγουν νωρίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πριν το τέλος της σεζόν» .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...