Ρωσία

«Μεγαλειώδης» αμερικανική αποτυχία στη Μ.Ανατολή - «Τρύπιος» ο ουρανός της Σ. Αραβίας με τους Patriot - Ρωσικός «σεισμός» στο Πεντάγωνο


Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Ρώσοι, ισοπεδώνοντας στην ουσία τα επιχειρήματα των ΗΠΑ για την επίθεση στη Σ. Αραβία. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Ουάσινγκτον

Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, το σύστημα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με τους 88 πυραύλους Patriot δεν κατόρθωσε να σταματήσει την επίθεση, επιτρέποντας σε δεκάδες drones και πυραύλους να φτάσουν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η ίδια πηγή απέρριψε τη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να εξηγήσει το φιάσκο των Patriot. Ο κ. Πομπέο σημείωσε ότι στην πραγματικότητα το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας έχει απλώς χαμηλή απόδοση.

Κατά την ίδια πηγή, τα συστήματα Patriot και Aegis δεν είναι έτοιμα να αποκρούσουν επίθεση με μαζική χρήση εναέριων όπλων, αναφέρει το sputnik.

Όπως πρόσθεσε, δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.

ΝΑΤΟ: XAΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) χάνει το στρατιωτικό του πλεονέκτημα απέναντι στη Ρωσία και η προσαρμογή της νέας στρατηγικής του τον Μάιο είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα ανησυχίας για τη συμμαχία, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Ο Ντάνφορντ συναντήθηκε με τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, για να συζητήσει για τις δραστηριότητες της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Κόσοβο, καθώς και να αξιολογήσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο αποτρεπτικό έλεγχο.

Μετά τη συνάντηση, ο Ντάνφορντ δήλωσε – σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας - ότι η Ρωσία έγινε σημαντικός στρατιωτικός ανταγωνιστής λόγω των βελτιωμένων αμυντικών δυνατοτήτων της και ότι το πλεονέκτημα του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας έχει διαβρωθεί.

Οι επικεφαλής της άμυνας της συμμαχίας αναγνώρισαν αυτή την τάση και διαπίστωσαν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της δικής τους στρατηγικής αποτροπής, πρόσθεσε ο Ντάνφορντ, αναφερόμενος στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον Ντάνφορντ, η νέα στρατιωτική στρατηγική, η οποία υπογράφηκε τον Μάιο, επιδιώκει να φέρει συνοχή στον στρατηγικό σχεδιασμό της συμμαχίας και στις συλλογικές προσπάθειες των μελών της, καθώς η γενική στρατηγική του ΝΑΤΟ και οι εσωτερικές στρατηγικές άμυνας των κρατών - μελών διαφέρουν συχνά.

«Φέρνουμε συνοχή στον σχεδιασμό που γίνεται στο ΝΑΤΟ και στις συλλογικές προσπάθειες ανάπτυξης ικανοτήτων», δήλωσε ο στρατηγός.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ρωσία εκσυγχρονίζει ενεργά τις στρατιωτικές της ικανότητες σε όλους τους τομείς - συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού πολέμου, των υποβρυχίων δυνατοτήτων και της αεράμυνας - και διατηρεί τα μεγαλύτερα λειτουργικά πυρηνικά αποθέματα στον κόσμο, σύμφωνα με τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Νταν Κοτς.
https://twitter.com/SputnikInt/status/1174650099068211201?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SputnikInt/status/1174605295387140102?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ