Πολεμική αεροπορία

Μαχητικά της ΠΑ θα προστατεύουν το FIR των Σκοπίων: Με κυβερνητική εντολή & δαπάνες των Ελλήνων! - «Έπεσαν» οι υπογραφές

Τον αποκλειστικό έλεγχο του εναερίου χώρου των Σκοπίων αναλαμβάνει η ελληνική πολεμική αεροπορία. 

Πριν λίγο έπεσαν τελικά οι υπογραφές για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η υπογραφή της συμφωνίας είχε «παγώσει» προσωρινά λόγω των εκλογών στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το... έργο του Α. Τσίπρα.

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα από ποιους θα προστατέψουν τα Σκόπια τα ελληνικά F-16; Από την Βουλγαρία που ανήκει στο ΝΑΤΟ; Από την Αλβανία που ανήκει στο ΝΑΤΟ; Aπό την Τουρκία;

Μήπως από την Σερβία και την Ρωσία; Αυτό εννοούν ως προστασία;

Είναι μέρος της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών, με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει επί της ουσίας την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπίων.

Συμφέρει την χώρα αυτή συμφωνία; Οχι φυσικά. Την ώρα που τα έξοδα είναι τεράστια για τις ΕΔ, την στιγμή που οι Τούρκοι κάνουν διαρκώς παραβιάσεις, αυτή συμφωνία δεν είναι η καλύτερη.

Όσοι λένε ότι την προστασία θα την αναλάμβαναν οι Βούλγαροι μάλλον θα είναι ανόητοι. Με ποια μαχητικά; Επίσης όσοι λένε ότι η Τουρκία χάνει, επίσης δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Το επιχείρημα του πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά πως «λύνουμε το θέμα με Σκόπια λόγω Τουρκίας» μέχρι τώρα και με βάση τις πληροφορίες που έρχονται δεν ισχύει.

Αντιθέτως οι Τούρκοι εμφανίζονται πολλοί ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή καθώς δημιουργείται ένας άξονας Τουρκίας-Αλβανίας-Σκόπια φοβερά ανθελληνικός τόσο εντός όσο και εκτός ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει στις ψηφοφορίες στην Συμμαχία στο μέλλον.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ήταν το πρώτο ενημερωτικό site που σας είχε δώσει μία γεύση για το τι έρχεται. Σε λίγο καιρό, θα δούμε και ασκήσεις μεταξύ του Ελληνικού στρατού και του Σκοπιανού. Δηλαδή οι Ελληνικές ΕΔ θα ασκούνται με αυτούς, που θα φέρουν το διακριτικό με το όνομα «Μακεδονία!»

Σύντομα λοιπόν οι Ελληνικές ΕΔ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις με τους Σκοπιανούς. Πάντως δεν ξέρουμε αν το παρατηρήσατε. Συνεχίζουν τα γειτονικά ΜΜΕ να ομιλούν για Μακεδόνες!

Αυτά για όσους θέλουν να μας πείσουν ότι οι Σκοπιανοί άλλαξαν μετά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι αδιανόητο και εθνικό έγκλημα, καθώς όχι μόνο αποδεχόμαστε τετελεσμένα, αλλά θα δούμε επί ελληνικού εδάφους και πολύ πιθανό και στην Μακεδονία μας, γυμνάσια μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών.

ΦΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ FIR ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Λίγοι όμως στην χώρα μας γνωρίζουν ότι η ελληνική ΠΑ έχει αναλάβει την προστασία του εναέριου χώρου της Αλβανίας, διαθέτοντας μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό το στοιχείο προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος διευκρίνισε ότι η χώρα μας διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη σε καθήκοντα QRA (Quick Reaction Αlert) κατά τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα ανά δεκαπενθήμερο, καθώς το έργο επιμερίζεται με την ιταλική Αεροπορία, η οποία έχει αναλάβει το έτερο ήμισυ της αστυνόμευσης.

Όλο αυτό μεταφράζεται, σε ότι εφόσον υλοποιηθεί παραβίαση αγνώστων αεροσκαφών στον αλβανικό εναέριο χώρο, τα ελληνικά F-16 απογειώνονται από τις ελληνικές αεροπορικές βάσεις για να αναγνωρίσουν τα άγνωστα αεροσκάφη.

Και τα χειρότερα έρχονται!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ