Κόσμος

Γερμανία: Εικόνα-σοκ του Ερντογάν στη νέα έκθεση τέχνης εγκωμιάστηκε από την δήμαρχο της Κολωνίας

Χαμός στο διαδίκτυο και οργή στην Τουρκία! Γιατί; Επειδή το κύριο χαρακτηριστικό μιας νέας έκθεσης τέχνης που ονομάζεται "ψεκαστήρας μπανάνας" του Thomas Baumgärtel στο Dellbrück είναι μια εικόνα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με κατεβασμένα τα παντελόνια , με μια μπανάνα που βγαίνει (ή μπαίνει) από πίσω του.

Ο Baumgärtel μάλιστα έγραψε στο Facebook την Κυριακή ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να αποτρέψει την προβολή της εικόνας στην εέκεθεση τέχνης. Προφανώς, το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις στην πόλη, η οποία υποστηρίζει την έκθεση, να μην εμφανίσει την ακραία εικόνα του Τούρκου Προέδρου, αναφέρει η Bild.

Η πόλη της Κολωνίας έχει αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό και έχει ζητήσει από τον Baumgärtel να αφαιρέσει τις δηλώσεις στον ιστότοπό του και στο Facebook.

Κατά την εναρκτήρια δήλωσή της πάντως για τον κατάλογο των εκθέσεων, η δήμαρχος της Κολωνίας Henriette Reker γράφει: «Το 2016 ο Baumgärtel δημοσίευσε μια εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κανάλια κοινωνικών μέσων με μια μπανάνα στο«Allerwertesten» (μτφ στα απόκρυφά του) . Αυτή η ενέργεια δεν ήταν αδιαμφισβήτητη, αλλά μου αρέσουν οι άνθρωποι που εκφράζουν έντονα και σταθερά τις απόψεις τους και ο Baumgärtel παρέμεινε πάντα πιστός στην εικονογραφία του. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ