Περιβάλλον

Ακούς Γκρέτα; Eμπειρογνώμονας του MIT & 500 σημαντικοί επιστήμονες στέλνουν επιστολή στον ΟΗΕ: Καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα - Τα επιχειρήματά τους κόντρα στις κορώνες της "Gretamania"

Βομβαρδιστήκαμε αυτές τις μέρες πάλι με την "Gretamania" και το δήθεν κορίτσι-σύμβολο της κλιματικής εκστρατείας. Μόνο που το παραμύθι δεν έχει δράκο... (Διαβάστε εδώ)

Και ο σκεπτικισμός για τα κίνητρα της "Gretamania" ανα τον πλανήτη έρχεται να επιβεβαιωθεί από τους πραγματικούς επιστήμονες, που βάζουν στην θέση της την 16χρονη Σουηδέζα που εγκατέλειψε το σχολείο επειδή έτσι της επέβαλε το λόμπι που υπακούει.

Σε επιστολή τους προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Guterres, 500 επιστήμονες ζητούν τώρα από τον ΟΗΕ να τερματίσει την υστερία και να επιστρέψει στον ορθολογικό διάλογο, σχολιάζοντας πως "Δεν υπάρχει κλιματική κρίση"! 

Στην ανοικτή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres, περισσότεροι από 500 εξέχοντες επιστήμονες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο διακεκριμένος επιστήμονας του κλίματος του MIT, κ. Richard Lindzen, παροτρύνουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να προβεί σε μια περαιτέρω απολυτικοποιημένη συζήτηση για το κλιματικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα εστάλησαν δύο συστημένες επιστολές, μία στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres και μία στην εκτελεστική γραμματέα της UNFCCC Patricia Espinosa Cantellano μαζί με το κείμενο της ευρωπαϊκής δήλωσης για το κλίμα .

Στις επιστολές περιλαμβάνεται το ρητό αίτημα να οργανωθεί μια κοινή συνάντηση με επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης.

Το γράμμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα(...)Οι τρέχουσες πολιτικές για το κλίμα άσκοπα, υπονομεύουν σοβαρά το οικονομικό σύστημα, θέτοντας ζωές σε κίνδυνο στις χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε προσιτή, συνεχή ηλεκτρική ενέργεια.

Σας παροτρύνουμε να ακολουθήσετε μια κλιματική πολιτική βασισμένη σε υγιή επιστήμη, ρεαλιστικά οικονομικά και πραγματική ανησυχία για όσους βλάπτονται από δαπανηρές αλλά περιττές προσπάθειες μετριασμού.

Σας ζητάμε να τοποθετήσετε τη Διακήρυξη στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνόδου της Νέας Υόρκης.

Σας προσκαλούμε επίσης να οργανώσετε μαζί μας μια εποικοδομητική συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ επιστημόνων παγκόσμιας κλάσης και από τις δύο πλευρές της κλιματικής συζήτησης στις αρχές του 2020.(...) και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ακουστούν πλήρως και με ακρίβεια".

Σημειώνουν επίσης πως η επιστήμη του κλίματος θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι πιο επιστημονικές. "Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν απεριόριστα τα πραγματικά οφέλη καθώς και το φανταστικό κόστος προσαρμογής στην υπερθέρμανση του πλανήτη και το πραγματικό κόστος, καθώς και τα φανταστικά οφέλη του μετριασμού" τονίζουν.

Διευκρινίζουν πάντως πως "δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μια περίοδο θερμότητας" και πως "η θέρμανση είναι πολύ πιο αργή από ό, τι προβλεπόταν"

"Ο κόσμος έχει θερμανθεί σε λιγότερο από το ήμισυ του αρχικά προβλεπόμενου ποσοστού και σε λιγότερο από το ήμισυ του ρυθμού που αναμένεται βάσει της καθαρής ανθρωπογενούς βίας και της ακτινοβολίας" τονίζουν!

Σε πιο εξειδικευμένες αναλύσεις επισημαίνυον πως ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι επωφελής.

"Το CO2 είναι φυτική τροφή, η βάση όλης της ζωής στη Γη. Η φωτοσύνθεση είναι μια ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, για το πράσινο της Γης: το πρόσθετο CO2 στον αέρα έχει προωθήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας φυτικής βιομάζας. Είναι επίσης καλό για τη γεωργία, αυξάνοντας τις αποδόσεις της καλλιέργειας παγκοσμίως".

Αναφέρουν επιπροσθέτως πως η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τις φυσικές καταστροφές.

"Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές, ή τις καθιστά συχνότερες. Ωστόσο, τα μέτρα μετριασμού του CO2 είναι εξίσου επιζήμια καθώς είναι δαπανηρά. Για παράδειγμα, οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πουλιά και τις νυχτερίδες, και οι φυτείες φοινικέλαιου καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα των τροπικών δασών" λένε.

Και καταλήγουν:

"Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Αντιμετωπίζουμε έντονα την επιζήμια και μη ρεαλιστική πολιτική καθαρού μηδενικού CO2 που προτείνεται για το 2050. Εάν προκύψουν καλύτερες προσεγγίσεις, θα έχουμε αρκετό χρόνο να προβληματιστούμε και να προσαρμοστούμε. Στόχος της διεθνούς πολιτικής θα πρέπει να είναι η παροχή αξιόπιστης και προσιτής ενέργειας ανά πάσα στιγμή και σε ολόκληρο τον κόσμο.Η συμβουλή μας προς τους πολιτικούς ηγέτες είναι ότι η επιστήμη θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για μια πολύ καλύτερη κατανόηση του κλιματικού συστήματος, ενώ η πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ελαχιστοποίηση των πιθανών κλιματικών ζημιών, δίνοντας προτεραιότητα στις στρατηγικές προσαρμογής που βασίζονται σε αποδεδειγμένες και προσιτές τεχνολογίες".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ