Κόσμος

Το κλίμα του φόβου & η "κλιματική σταυροφορία" της Γκρέτα που "δικάζει" την εξουσία και έγινε σύμβολο - Ποιον πείθει και ποιον εξυπηρετεί στα αλήθεια η "Gretamania";

Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως τα πράγματα με την “κλιματική σταυροφορία” της μικρής Γκρέτα από την Σουηδία δεν είναι τόσο αθώα.

Από πίσω της βρίσκεται ένα ισχυρό οικονομικό λόμπι (Διαβάστε εδω), το μιντιακό κατεστημένο και η Νέα Τάξη Πραγμάτων που με το ζόρι θέλει να την επιβάλλει ως αντισυμβατική ακτιβίστρια και ευαισθητοποιημένη έφηβη, ως πρότυπο για τους νέους, που διαμαρτυρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χθες η Γκρέτα μίλησε στο πλαίσιο του ΟΗΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “πήραν φωτιά” με το οργισμένο υφάκι και την επιθετική συμπεριφορά της. Ουδείς πρόσεξε πως διάβαζε όσα έλεγε από τα χαρτιά της, τα οποία βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο το είχε γράψει η ίδια...

https://www.youtube.com/watch?v=DYqtXR8iPlE

Μετά την ομιλία της ο Τράμπ την τρόλαρε στο twitter: «Φαίνεται σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Τόσο ωραίο να το βλέπει κανείς!

Όχι πως ο Τραμπ είναι αθώος σε σχέση με το κλίμα, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ιδίως όταν τα πλακάτ και τα συνθήματα στην τελευταία διαδήλωση στην Ουάσινγκτον για το κλίμα, μόνο για το κλίμα δεν ήταν... Διαβάζαμε για τον καπιταλισμό, για τους ρεπουμπλικάνους, για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο και ... μπήκαμε στο κλίμα της διαδήλωσης!!!

Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την μικρή Σουηδέζα “σημαιοφόρο κατά της κλιματικής αλλαγής” είναι αρκετές.

Ο αναλυτής Marc Morano του ιστολογίου CLIMATEDEPOT.COM είπε πως η Γκρέτα “πουλάει φόβο” . “Η Greta Thunberg ξεκίνησε στη Σουηδία, κάθε Παρασκευή έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, και εξαπλώθηκε. Να παρακάμψετε το σχολείο για να έχετε μέλλον. Με άλλα λόγια, στην πραγματικότητα είπε - και απευθύνθηκε στην ΕΕ, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέθεσε ότι - γιατί τα παιδιά να πρέπει να πάνε στο σχολείο εάν δεν έχουν μέλλον πια, εκτός αν η κυβέρνηση εγκρίνει νόμους όπως το Πράσινο Νέο Deal, περισσότερες συνθήκες του ΟΗΕ κ.λπ. Έτσι είναι αυτό το μήνυμα φόβου .Δούλεψε στη Σουηδία, δουλεύει στην Ευρώπη και τώρα έρχεται στις Η.Π.Α. Το μήνυμα του φόβου πουλάει. Υπάρχουν αναφορές τώρα στην Ευρώπη, όπου τα παιδιά παίρνουν φάρμακα κατά του άγχους, πιστεύουν ότι πρόκειται να πεθάνουν. Είναι η επίδραση της Γκρέτα. Προκαλεί και ενσταλάζει τον φόβο σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο και πραγματικά τους έχει κάνει να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει για το κλίμα μας. Με άλλα λόγια, εάν περάσουμε το Green New Deal στην Αμερική, αυτά τα παιδιά μπορούν όλα να επιστρέψουν στο σχολείο”

Η προφητεία του Γούντι Άλεν

Άλλοι αναλυτές έχουν ανασύρει μια σύμπτωση, την οποία παρουσιάζουν σαν ανατριχιαστική “κλιματική κινηματογραφική προφητεία”!

Το "ANNIE HALL" του Woody Allen είναι μια κινηματογραφική ταινία του 1977 και σε μια σκηνή ακούγεται: «Ποιο είναι το νόημα για να πηγαίνεις στο σχολείο. Το σύμπαν διαστέλλεται... θα είναι το τέλος όλων»

Πρόκειται για ένα παιδί, που διαφωνεί με τους γονείς και τον γιατρό του. Το παιδί αρνείται να σπουδάσει στο σχολείο, οδηγώντας τους να συμβουλευτούν έναν γιατρό."Είναι καταθλιπτικός. Ξαφνικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα”, λέει η μητέρα του στον γιατρό. «Είναι κάτι που διάβασε». Ο νεαρός εξηγεί: «Το σύμπαν αν επεκταθεί κάποια μέρα θα διαλυθεί και αυτό θα είναι το τέλος όλων».

Ακούγεται οικείο;

Η Γκρέτα αμφισβήτησε ειδικά την αξία της μελέτης καθώς πλησιάζουμε στον.... Αρμαγεδδώνα του κλίματος.

"Γιατί πρέπει να μελετήσουμε για ένα μέλλον που απομακρύνεται από εμάς. Αυτό πωλείται για κέρδος. " είπε...

Βέβαια οι ειδικοί έχουν άλλοι άποψη. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού επικρίνει τους συναγερμούς για το κλίμα λέγοντας πως «Δεν είναι το τέλος του κόσμου» (Διαβάστε εδω )

Η παγκόσμια υστερία γύρω από την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (για λόγους τακτικής, η φράση «υπερθέρμανση του πλανήτη» έχει καταργηθεί) και οι μαζικές συγκεντρώσεις παιδιών και νεολαίας γενικότερα που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο δείχνουν την τεράστια δύναμη της σύγχρονης χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

Είναι μια πραγματικά παράξενη σειρά γεγονότων - τα παιδιά και οι έφηβοι απαιτούν από τις κυβερνήσεις των χωρών τους να σταματήσουν την αλλαγή του κλίματος και να εγγυηθούν ότι το κλίμα θα παραμείνει το ίδιο στον πλανήτη. Είναι ένας στόχος που είναι ανόητος και αδύνατος να επιτευχθεί - το κλίμα πάντα αλλάζει για δισεκατομμύρια χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει. Ωστόσο, οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι έχουν βαθύ υπαρξιακό φόβο και από τους πολιτικούς τους απαιτούν άμεσες, αν και απροσδιόριστες, αλλά ριζοσπαστικές πράξεις που πρέπει να τους απελευθερώνουν από αυτόν τον φόβο.

Αυτό το συναίσθημα δεν αποκτήθηκε από τις δικές τους συσσωρευμένες αισθητήριες αντιλήψεις ή από κάποιες αυτονόητες παρατηρούμενες ή έμπειρες απειλές, αλλά μόνο μέσα από τις πληροφορίες που έδωσαν σε αυτούς τα μέσα ενημέρωσης.

Μια συντριπτική πλειοψηφία του κοινού δεν γνωρίζει τίποτα επί της ουσίας για το θέμα...

Η επιστήμη σε αυτήν την διαμάχη πολιτών-κυβερνήσεων έχει γίνει ο μόνος, αν και πολύ αναξιόπιστος, διαιτητής.

Οι άνθρωποι φοβούνται και έχουν την ανάγκη να φοβούνται. Είναι συμπτωματικό ότι ο φόβος μεγιστοποιείται στην πλούσια Δύση και πιθανώς σε μέρη όπου η υποθετική θέρμανση θα φέρει τα υψηλότερα οφέλη;

Είναι εξίσου αξιοσημείωτο ότι οι άνθρωποι φοβούνται πρωτίστως την αλλαγή του κλίματος και δεν απαιτούν γρήγορες και ριζικές λύσεις σε άλλα προβλήματα από τη διεθνή κοινότητα και τις κυβερνήσεις, προβλήματα που πραγματικά απειλούν τη ζωή τους άμεσα και καθημερινά, όπως οι ασθένειες, η πείνα , η έλλειψη πόσιμου νερού κλπ.

Είναι λοιπόν όλη η ιστορία ένα χειραγωγικό ψέμα;

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι η κλιματική αλλαγή δεν έχει φυσικά αίτια, αλλά προκαλούνται από την ανθρωπότητα, η επίτευξη ορατών αλλαγών θα αποτελούσε ένα τεράστιο και δύσκολα επαληθεύσιμο καθήκον που θα απαιτούσε τουλάχιστον αιώνες!

Το κλίμα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, σε αντίθεση με τον καιρό, και γι 'αυτό οι σημερινές γενιές δεν θα ζήσουν αρκετά για να δουν ορατά αποτελέσματα των προσπαθειών μετριασμού, έστω κι αν οι απαιτήσεις που ακούσαμε εκπληρώνονταν αμέσως.

Στη συνεχιζόμενη εκστρατεία χειραγώγησης, το κλίμα είναι απλώς ένα εργαλείο, κάτι σαν ένα βήμα, το οποίο έχει ως στόχο να αλλάξει την κοινωνία. Αρχίζουν να μας λένε ότι χωρίς ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά κάθε ανθρώπου και επομένως δεν μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα. Αυτά φέρεται ότι προκλήθηκαν από τον βιομηχανικό πολιτισμό και την ανεξέλεγκτη επέκτασή του τους τελευταίους αιώνες που έφερε ο καπιταλισμός. Αυτό σημαίνει ότι ο καπιταλισμός και η ελεύθερη κοινωνία πρέπει να εκκαθαριστούν επειδή επιτρέπουν την ανεύθυνη συμπεριφορά προς τον πλανήτη. Η ανθρώπινη ελευθερία έπαψε να είναι μια θεμελιωδώς πολύτιμη αξία, έγινε απειλή.

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι απλώς μια αθώα δραστηριότητα κάποιων αλτρουιστών που θέλουν να προστατεύσουν τη Φύση και τις συνθήκες διαβίωσης στη Γη. Δυστυχώς, πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ιδεολογία στην οποία η επιστημονική αλήθεια και η φύση βρίσκονται στο τελευταίο σημείο των προτεραιοτήτων. Ο κλιματικός συναγερμός είναι ένα από τα βασικά συστατικά του τρέχοντος αριστερού προοδευτισμού και του κύριου όπλου του στις επιθέσεις κατά της δυτικής καπιταλιστικής κοινωνίας, της οποίας ο ριζοσπαστικός μετασχηματισμός είναι ο στόχος. Ενώ η καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, παρακολουθούμε μια μέθοδο σαλαμοποίησης που εφαρμόζουν οι διεθνείς οργανισμοί, ένα παγκόσμιο δίκτυο ΜΚΟ, μέσων μαζικής ενημέρωσης και συνεργατών πολιτικών σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο επιβάλλει απαγορεύσεις και εντολές, στόχος των οποίων είναι να καταστήσουν άτομα που υπόκεινται στον κυβερνητικό έλεγχο και την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης είναι το κύριο εργαλείο μέσω της εκστρατείας που συμβολίζει η Greta Thunberg. Είναι συμπτωματικό ότι είναι ακριβώς τα παιδιά και η νεολαία που είναι τα αντικείμενα και η εκστρατεία επικεντρώνεται σε αυτά; Είναι η πιο ευάλωτη ομάδα, άνθρωποι χωρίς εμπειρία στη ζωή τους καθώς και σταδιοδρομία, μια ομάδα που είναι ιδεαλιστική και αφελής. Όλα τα ολοκληρωτικά συστήματα της σύγχρονης εποχής επιβάλλουν τον έλεγχό τους στην κοινωνία με τη βοήθεια των νέων που κακοποιήθηκαν, εκμεταλλεύτηκαν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν από μια ελκυστική ιδεολογία και στράφηκαν φανατικά....

Η παιδική αθωότητα της Γκρέτα πρέπει να μας θυμίζει τον μεσσιανικό χαρακτήρα των μεσαιωνικών θρησκευτικών κινημάτων (Ζαν Ντ΄Αρκ κλπ.). Ιδιαίτερα τα σκανδιναβικά έθνη με την προτεσταντική ηθική τους θεωρούν εντυπωσιακό παράγοντα το νεοεγγεγραμμένο θρησκευτικό θέμα της ενοχής, της τιμωρίας και της μετάνοιας.

Η Thunberg δεν προτείνει λύσεις, καλεί όλους να εγκαταλείψουν τις αίθουσες διδασκαλίας και να σταματήσουν να εργάζονται. Θέλει η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα, να απαγορεύσει, να ρυθμίσει και να υπαγορεύσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ζουν οι άνθρωποι. Ένα πολύ περίεργο μήνυμα αν μην τι άλλο.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...