Οικονομία

Ακίνητα: Τιμές - «φωτιά» στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε αναλυτικά για όλη την Ελλάδα

Περιζήτητες είναι οι κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας οδηγώντας σε αύξηση της τιμής πώλησης τους σε ποσοστό 30,09% στο δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Και αυτό τη στιγμή που σε πανελλαδικό επίπεδο η μεταβολή των τιμών δεν ξεπερνά το 7,2 στα 1.474 ευρώ / τ.μ.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας spitogatos.gr το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του 2019 τα σπίτια στην Αθήνα πωλούνταν έναντι 1.552 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έναντι 1.162 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές πώλησης κατοικιών καταγράφονται στα νότια και τα βόρεια προάστεια της πρωτεύουσας αγγίζοντας τα 2.531 ευρώ και 2.192 ανά τ.μ. αντίστοιχα.

Μεγάλη αύξηση στην Αττική σημειώνουν οι τιμές των σπιτιών στον Πειραιά (+18,2%) στα 1.346 ευρώ / τ.μ. ενώ σε ποσοστό 25% ανέβηκαν οι τιμές των οικιστικών ακινήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης στα 1.250 ευρώ / τ.μ.

Πού παρουσιάζεται μείωση των τιμών
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη μείωση τιμών πώλησης παρουσιάζουν τα Γρεβενά με -30,7% στα 571 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς, όπου η τιμή για την πώληση κατοικίας δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Σε ό,τι αφορά στις ενοικιάσεις, την υψηλότερη τιμή παρουσιάζει με 31 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ τη χαμηλότερη το Κιλκίς με μόλις 2,9 ευρώ / τ.μ.

Δείτε στην gallery αναλυτικά:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...