Αρχείο

Η σύγκρουση ξεκίνησε: Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώνουν με τον Ερντογάν - Η συνάντηση που εξόργισε την Άγκυρα

Μέγα θέμα έχει προκύψει από τις «δηλητηριώδεις" δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σουλού, ο οποίος κατήγγειλε άκρως απόρρητη συνάντηση πριν δύο εβδομάδες ένοπλων μαχητών του εκτός νόμου κομμουνιστικού κόμματος μαρξιστικό-λενινιστικό  MLKP, με Αμερικανούς πράκτορες στην Συρία.

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1164105817949450240

«Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνεργάστηκαν με το μαρξιστικό-λενινιστικό κομμουνιστικό κόμμα MLKP, που αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με μαχητές του MLPK στην Συρία πριν από δύο εβδομάδες»,  επιβεβαιώνει σχετικό βίντεο με τον ίδιο.

O Σοϊλού δήλωσε ότι η Τουρκία γνωρίζει τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), την ένοπλη ομάδα που αγωνίζεται για αυτονομία στην Τουρκία για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ομάδα» από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως γνωστό, η Τουρκία θεωρεί το YPG, την κουρδική οργάνωση η οποία αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., που αγωνίζεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ως παρακλάδι του PKK. 

Σύμφωνα με τουρκικές αναφορές, μαχητές του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), που η Τουρκία λέει ότι έχει σχέση με το PKK, μάχονται εδώ και πολλά χρόνια μαζί με το YPG στη Συρία. “Πριν από λίγο καιρό, πριν από 14 ημέρες, σε ένα χώρο στη Συρία, οι Αμερικανοί συναντήθηκαν με το MLKP”, έγραψε η Χουριέτ, ότι δήλωσε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτικό κανάλι.

Χωρίς να υπερβάλουμε ο Τούρκος αξιωματούχος ομιλεί εμμέσως για πιθανό σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν και για την πιθανή  δημιουργία κλίματος χάους στην χώρα, σε συνδυασμό με την δημιουργία νέων κομμάτων από τον Α. Γκιούλ και άλλους, μετά την  συνάντηση σε αμερικανική βάση στην Συρία,  «ένοπλων μαχητών» και Αμερικανών ειδικών "συμβούλων", το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά σίγουρα περιλαμβάνει "εκρηκτικά " σχέδια κατά του σουλτάνου,... 100% .

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο χρόνια εντός Ελλάδος είχαν συλληφθεί εννέα άτομα τουρκικής και κουρδικής καταγωγής με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν δολοφονική επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρ. Ερντογάν κατά την επίσκεψη στην Αθήνα το 2017, και ότι όλοι τους ανήκαν στο  DHCP-C (μαρξιστική-λενινιστική οργάνωση στην Τουρκία), η οποία θεωρείται  και αυτή  τρομοκρατική οργάνωση.

Τονίζεται ότι πριν ένα χρόνο 2018, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Σαράγεβο με το Βόσνιο ηγέτη, Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, είχε αναφερθεί και τότε βάσει τουρκικών πληροφοριών  σε  απόπειρα δολοφονίας του, επιβεβαιώνοντας τες ουσιαστικά.

Ο  Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει τότε  σχετικά, «τις άκουσα κι εγώ. Με ενημέρωσε η ΜΙΤ γι’ αυτές τις πληροφορίες. Αλλά εγώ είμαι εδώ. Τέτοιου είδους απειλές δεν μας εμποδίζουν από τίποτα. Όταν εμείς ξεκινάμε κάτι, το συνεχίζουμε. Οι άνθρωποι που έχουν έρθει από την Ευρώπη για να συναντήσουν τον ηγέτη τους, γίνεται να μην τον δουν; Γι’ αυτό εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας».

Όπως είχε γίνει  γνωστό, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να είχαν αποτρέψει σχέδιο δολοφονίας κατά του Τούρκου Προέδρου, το οποίο θα εκτελούνταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σαράγεβο.

Το σχέδιο αυτό φέρονται να οργάνωναν Τούρκοι πολίτες, ωστόσο πληροφορίες που έφτασαν από τα Σκόπια αλλά και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες στη ΜΙΤ λίγο πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία, και φέρονται να το απέτρεψαν.

Τα σενάρια δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, η πολιτική του οποίου είναι πλέον μη ανεκτή από μεγάλη μερίδα Τούρκων πολιτών, δίνουν και παίρνουν στην γειτονική χώρα και σίγουρα θα μας απασχολήσουν  για μεγάλο διάστημα ακόμη.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...