Αρχείο

ΗΠΑ-Ισραήλ ανεβάζουν τους τόνους: Άσκηση-πρόβα κατάληψης του ιρανικού τάνκερ - Ετοιμάζεται να στείλει μισθοφόρους της Wagner ο Πούτιν;

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν ουσιαστικά  μέσω άσκησης-προσομοίωσης με την επωνυμία "Noble Rose", επίλεκτοι Αμερικανοί κομάντος της περιβόητης 13ης ειδικής Ομάδας και η περίφημη ισραηλινή δύναμη κομάντος «Shayetet mat kal» του Ισραηλινού Ναυτικού, για την κατάληψη του ιρανικού δεξαμενόπλοιου που πλέει πρόσω ολοταχώς για την Λατάκεια της Συρίας, εμπλέκοντας για λίγο και την Ελλάδα στο πλαίσιο των εξελίξεων, αναφέρει το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων DEBKA.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1163935295802433541

Αμερικανοί και Ισραηλινοί υλοποίησαν προσομοίωση διάφορων σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης του ιρανικού τάνκερ, με αεραποβατική κοινή δύναμη που θα «έπεφτε» πάνω του αιφνιδιαστικά για να το καταλάβει.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η άσκηση αποτελεί περαιτέρω μαρτυρία για τη βαθιά συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο μονάδων μάχης.

Την ίδια στιγμή περίεργο δημοσίευμα συριακού πρακτορείου ειδήσεων αναφέρει ουσιαστικά, μη επιβεβαιωμένο αλλά εφικτό σενάριο, δράσης των Ρώσων μισθοφόρων Spetsnaz της περιβόητης μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, που δρα με εκατοντάδες μέλη της στην Συρία.

Ο Πούτιν, πιθανόν εκτιμούν ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, να προσπαθήσει στείλει αρκετά πάνοπλα μέλη αυτής της οργάνωσης, αιφνιδιαστικά πάνω στο ιρανικό Τάνκερ, με σκοπό την διασφάλιση της ασφάλειας του πλοίου στα πλαίσια της αμυντικής συμφωνίας Μόσχας και Τεχεράνης, σε μια προσπάθεια να "κόψει τον αέρα", σε ΗΠΑ και Ισραήλ που δρουν ανεξέλεγκτα κατά τον ίδιο στην Συρία.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την άμεση και ουσιαστική αντίδραση του Ρώσου προέδρου με μισθοφόρους της οργάνωσης Wagner στην Βενεζουέλα, αντιδρώντας στα ίσια κατά των ΗΠΑ στην αμερικανική ήπειρο.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαμε σαφώς αλλαγή των δεδομένων, που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και του Ισραήλ. Άλλωστε η στάση που τήρησε η ρωσική πολεμική αεροπορία στην Ιντλίμπ απέναντι στην «φίλη» Τουρκία τις τελευταίες μέρες, μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε ότι κάτι σοβαρό έχει αλλάξει στο μυαλό των Ρώσων σχετικά με την συριακή επικράτεια.

Επίσης "λογική" θα ήταν και η μεταφορά ακόμα και Ιρανών φρουρών επί του πλοίου, με ρωσικά εναέρια μέσα, με ταυτόχρονη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που θα «τύφλωναν» ή θα εξουδετέρωναν οποιαδήποτε πολεμική προσπάθεια ΗΠΑ-Ισραήλ επί του GRACE-1.  

Όλα αυτά αποτελούν σενάρια υλοποιήσιμα στο όλο ζήτημα του τάνκερ Grace-1, για το οποίο σηκώθηκαν οι τόνοι μετά τον απόπλου του από το Γιβραλτάρ με τους Βρετανούς να «νίπτουν τα χείρας τους» αφού πρώτα κατέσχεσαν για κάποιο χρονικό διάστημα το πλοίο.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1163847131691716617

Δηλώσεις Ιρανού στρατηγού

«Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο εξουσίας, η οποία έχει κάνει τους εχθρούς να χάνουν κάθε ελπίδα», δήλωσε πριν λίγο ο Ιρανός  στρατηγός Mohammad Hossein Bagheri., αφήνοντας να υπονοηθεί ότι κάτι σοβαρό ετοιμάζουν οι Ιρανοί με το δεξαμνόπλοιο GRAC-1.

Υπογράμμισε την ανάγκη δε να ενισχυθεί ο παθητικός αμυντικός μηχανισμός της χώρας για να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα του έθνους, λέγοντας: "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Παθητικής Άμυνας εγγυάται την ευαισθησία των πυρηνικών όπλων, του κυβερνοχώρου και των χημικών τομέων της χώρας».

Ο στρατηγός Bagreri σημείωσε ότι η πρόοδος αυτή θα είναι ένα βήμα προς την επίτευξη των στόχων της χώρας και "θα εμφανιστεί ως μια αήττητη δύναμη στη διεθνή σκηνή".

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από χθες ολόκληρη η αεροπορική δύναμη της Ρωσίας στην Συρία ευρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ αεροσκάφη Su-35, ελικόπτερα και άλλα μέσα ίπτανται για να αποκρούσουν τυχόν τουρκικές προσπάθειες, στην Ιντλίμπ.     

Το συριακό δημοσίευμα τονίζει ότι η σημαντική αλληλεπίδραση μεταξύ μισθοφόρων και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό καταρρέει «τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού» [...] στο όνομα της διεκδίκησης επίσημων επιχειρησιακών επιτυχιών των ενόπλων δυνάμεων, μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των σωμάτων μέσω των μισθοφόρων της PMC".

Ο Όμιλος Wagner έχει γίνει το απόλυτο μυστικό του Πούτιν, με τον οποίο υλοποιεί ο ίδιος "δράσεις" στις οποίες δεν θέλει να εμπλέξει τον τακτικό στρατό.

https://www.youtube.com/watch?v=bXky3swC1NQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ