Κόσμος

Οι Ρώσοι "χτυπούν" με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τους Τούρκους - Πέφτουν "σαν τις μύγες" τα τουρκικά drones στη Συρία

«Δεν χαμπαριάζουν» με τους Τούρκους πλέον οι Ρώσοι επιτελείς εκεί στο Κρεμλίνο και μετά από προεδρική εντολή, ενεργοποίησαν τα πάμπολλα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτουν στο συριακό έδαφος, «κατεβάζοντας σαν τις μύγες» τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα που σάρωναν την επικίνδυνη περιοχή, στην οποία υλοποιήθηκε η συριακή αεροπορική προσβολή, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται μόλις 50-70 χιλιόμετρα από τη ζώνη πτήσης των τουρκικών αεροσκαφών.

Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι μέσα από την κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την πολεμική επιχείρηση των αεροπορικών δυνάμεων της συριακής Κυβέρνησης στην περιοχή Χαν Σέιχουν, η Τουρκία άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά μη επανδρωμένα οχήματα.

Εντούτοις, τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου που υπάρχουν στην περιοχή από τη Ρωσία, κυριολεκτικά οδηγούν τα τουρκικά αεροσκάφη να υλοποιούν «τρελές πτήσεις» και να συντρίβονται στο έδαφος.

Όπως προκύπτει από δεδομένα από ανοιχτές πηγές (OSINT), τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν σε ένα άκρως μολυσμένο «ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον», υλοποιώντας «διαταραγμένες πτήσεις», λόγω μη λειτουργίας του GPS σε περιοχές όπου ο συριακός στρατός διεξάγει επί του παρόντος χερσαίες επιθέσεις κατά των τζιχαντσιστών.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της διακοπής λειτουργίας του GPS, τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα της Τουρκίας δεν μπορούν πλοηγηθούν από το έδαφος και επομένως η αποτελεσματικότητα της χρήσης τους ελαχιστοποιείται και έτσι συντρίβονται.

https://youtu.be/3cAOVWrDg1Q

«Λόγω των επιπτώσεων των ρώσικων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν αποπροσανατολισμένα και πέφτουν. Όλο αυτό προκαλείται στην πραγματικότητα από ένα ισχυρό ηλεκτρονικό σήμα», σημειώνουν οι ειδικοί.

Η ίδια η παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο πάνω από το Idlib όμως αποδεικνύει ότι, η Τουρκία συντονίζει τις ενέργειες των τρομοκρατών που ξεκίνησαν αρκετές αντεπιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού.

Η όλη στάση της Μόσχας και προσωπικά του Ρώσου προέδρου Πούτιν πιθανότατα αποτελεί προοίμιο εξελίξεων και στις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας, λόγω της τωρινής προσέγγισης Τραμπ-Ερντογάν.

Η αλήθεια επίσης για την συριακή αεροπορική επίθεση κατά τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας είναι ότι αυτή είχε την έγκριση της ρωσικής δύναμης στην Συρία, μετά από εντολή της Μόσχας. Οι τζιχαντιστές αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την Ρωσία που έχει να αντιμετωπίσει νέα ακόμα πιο επικίνδυνα σενάρια στην Τσετσενία, ενώ αναφέρονται και μετακινήσεις ισλαμιστών «τρομοκρατών» από το Αφγανιστάν στο Τατζικιστάν που συνορεύει με την Ρωσία.

Το γεωπολιτικό «παιχνίδι» στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιο μετά τις τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ, και αφορά τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει ρωσική επικράτεια από ισλαμικά τρομοκρατικά στοιχεία, τα οποία φέρονται να ξανακέρδισαν έδαφος στην Συρία με την συνδρομή των Τούρκων.

Αν ο «κοντός» (Β.Πούτιν) καταλάβει ότι ο «σουλτάνος» τον πούλησε οριστικά στους Αμερικανούς, και με την τεχνολογία των S-400 την οποία διακαώς επιθυμούν οι ΗΠΑ, τότε η οργή της Ρωσίας θα κάνει «πάταγο», σύμφωνα και με την ιστορία στρατιωτικών αναμετρήσεων των δύο χωρών στο παρελθόν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές