Κόσμος

Δεν τα βρίσκουν ΗΠΑ-Τουρκία για τη «ζώνη ασφαλείας» - Οι ΤΕΔ περιμένουν την εντολή Ερντογάν για επίθεση κατά του SAA


Τα πάνω κάτω έρχονται συνεχώς στην Συρία. Η Άγκυρα εκφράζει πλέον τις πρώτες τις ανησυχίες και επίσημα προς την Ουάσινγκτον και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

Πρόκειται για μια επιβεβαίωση του χθεσινού μας άρθρου, όπου αναφέραμε πως τα τουρκικά ΜΜΕ που εκφράζουν την φωνή του Ερντογάν, βλέπουν τις ΗΠΑ να στήνουν την τέλεια παγίδα στην Άγκυρα.

Προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες “δεν πάνε καλά”, καθώς οι απαιτήσεις της Τουρκίας δεν γίνονται αποδεκτές από τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν δέχονται να εγκαταλειφθούν οι Κούρδοι της Συρίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε ένα δεύτερο Μέμπιτς», αναφερόμενος στην ‘αποτυχημένη’ προηγούμενη συμφωνία με τις ΗΠΑ για εκκαθάριση της συριακής πόλης από τους Κούρδους, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

«Ήρθαν εδώ Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι συνομιλίες συνεχίζονται. Δεν θα επιτρέψουμε ένα δεύτερο Mέμπιτς. Υπάρχουν ζητήματα που συμφωνούμε και ζητήματα που δεν συμφωνούμε. Η διαδικασία θα συνεχιστεί, αλλά αν δεν γίνει τίποτα, τότε έχουμε κι εμείς δικά μας σχέδια. Είναι απαράδεκτο μία χώρα-σύμμαχος στο ΝΑΤΟ να συνεργάζεται με τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο κ. Τσαβούσογλου έστειλε προειδοποίηση και στον πρόεδρο της Συρίας αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σύρραξης εάν επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στην επαρχία Ιντλίμπ.
https://twitter.com/SputnikInt/status/1163856468812206082?ref_src=twsrc%5Etfw

O TOYΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Αραβικά ΜΜΕ, ο Τουρκικός στρατός στη Συρία περιμένει εντολές από την Άγκυρα για να επιτεθεί κατά των δυνάμεων του Άσαντ!
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1163849922963263488?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ