Κόσμος

Η Ουάσινγκτον παρέδωσε δεκάδες όπλα στους Κούρδους της Συρίας! - Άγκυρα: «Υπάρχει μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας»


Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία, καθώς πριν από λίγο, οι Αμερικανοί έδωσαν νέα βοήθεια στους Κούρδους.

Η κατάσταση στη Συρία συνεχώς αλλάζει, καθώς τα συμφέροντα είναι τεράστια.

Συνεχώς έχουμε αλλαγή θέσεων και απόψεων, με την Ρωσία να μοιάζει μέχρι στιγμής να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

ΗΠΑ και Τουρκία πριν λίγες ημέρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, που θα επιτρέψει στην Τουρκία να προστατεύσει τα σύνορά της από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία (YPG), τις οποίες θεωρεί τρομοκρατική απειλή και ταυτόχρονα να παράσχει έναν «διάδρομο ειρήνης» για τον επαναπατρισμό των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών εξέδωσαν ξεχωριστές πλην παρόμοιες ανακοινώσεις μετά τριήμερες συνομιλίες στην τουρκική πρωτεύουσα. Οι λεπτομέρειες για το εύρος της ζώνης δεν αναφέρονταν στην ανακοίνωση, ούτε πώς θα καταστεί εφικτή η αστυνόμευσή της. Ωστόσο, η συμφωνία παρουσιάστηκε από την Τουρκία ως ικανοποιητική για τα αιτήματά της.

Όμως σήμερα η κατάσταση περιπλέκεται ξανά για την Άγκυρα, καθώς οι Οι ΗΠΑ έστειλαν βαριά οχήματα και στρατιωτικό οπλισμό στον YPG / PKK στη Συρία.

Η μεταφορά έγινε με 60 φορτηγά. Το κομβόι ξεκίνησε από το Ιράκ σύμφωνα με πληροφορίες.

Η νέα αυτή εξέλιξη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις εντός της Τουρκίας και ανησυχία. Μάλιστα τουρκικά ΜΜΕ που εκφράζουν τον Ερντογάν, αναφέρουν πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα μυστικό σχέδιο της Ουάσινγκτον κατά της Άγκυρας.

Oι Τούρκοι αναφέρουν πως οι Αμερικανοί έχουν κρυφό σχέδιο και ετοιμάζουν παγίδα στην Άγκυρα. Αναφέρουν πως την στιγμή που συμφωνούν ΗΠΑ και Τουρκία για μια ουδέτερη ζώνη στην Συρία, ταυτόχρονα εξοπλίζουν τους Κούρδους.

''Ο Τραμπ εάν και είχε υποσχεθεί να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία λόγω της ήττας των ισλαμιστών, αυτά παραμένουν εκεί για να βοηθούν τους Κούρδους.

Οι ΗΠΑ διαθέτους 26 στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις Άσαντ και CIA κατά της χώρας μας'', αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία φοβούνται τις επόμενες εξελίξεις.

Η κατάσταση λοιπόν περιπλέκεται και τίποτα πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο!
https://twitter.com/yeniakit/status/1163331929258844160?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...