Κόσμος

Έτσι ήταν το πρώτο γραφείο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η εταιρεία Amazon του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos ήταν πριν από 20 χρόνια μία startup επιχείρηση «ηλικίας» 5 ετών που έκανε τα πρώτα της δειλά-δειλά βήματα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε σταματήσει ποτέ να ονειρεύεται την κατάκτηση της επιχειρηματικής κορυφής.

Ήταν η εποχή που η Amazon σκεφτόταν να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και πέρα από τα βιβλία, καθώς ο Jeff την ήθελε να γίνει μια πραγματική ηλεκτρονική πολυαγορά. Σήμερα, ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνάει πλέον τα 141 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 1999 ο ίδιος εργαζόταν πυρετωδώς στο γραφείο του. Ένα φτωχό και φτηνό γραφείο, με την φίρμα της εταιρείας του να είναι προχειρογραμμένη με σπρέι, αφού μάλλον τότε δεν είχε λεφτά ούτε για να τυπώσει μια κανονική αφίσα. Όμως το μόνο που χρειαζόταν ήταν δουλειά και πίστη σε αυτό που είχε ξεκινήσει. Και απ’ ότι φαίνεται, θα υπήρξαν πολλά ατελείωτα βράδια που θα δούλευε μόνος του για να πετύχει τον στόχο του.

Πλέον, η Amazon είναι ένας οικονομικός κολοσσός και ο ίδιος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes. Μια φωτογραφία λοιπόν είναι πολλές φορές η καλύτερη απόδειξη. Η δουλειά και το όραμα ανταμείβονται. Και αυτή η, όχι και τόσο, παλιά φωτογραφία ενός γραφείου που παραπέμπει περισσότερο σε αχούρι, μπορεί να γίνει από μόνη της πηγή έμπνευσης. Αφού αυτό που ακολούθησε είναι το λιγότερο εντυπωσιακό για τον Jeff Bezos.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...