Εκκλησία

Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί για την εκκλησιαστική περιουσία: Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης διαδίδει "fake news"-Να τον σταματήσει ο Τραμπ

Μετά την παρατεταμένη προσπάθεια των χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους να προστατέψουν την εκκλησιαστική περιουσία με αφορμή και την πρόσφατη δικαστική απόφαση που εκθέτει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, έχει ξεσπάσει ένας "πόλεμος" μεταξύ των χριστιανικών δογμάτων και των αρχών του Ισραήλ.

Σε άρθρο του israelnationalnews.com κατηγορείται ο ΕλληνΟρθόδοξος Πατριάρχης, πως διαδίδει «ψεύτικα νέα» για την Ιερουσαλήμ και υποστηρίζεται πως θα πρέπει να σταματήσει να διαδίδει στρεβλώσεις σχετικά με την "παράνομη αρπαγή της γης" από τους Εβραίους στην Παλιά Πόλη.

Σύμφωνα με το άρθρο, που παραθέτει την άλλη άποψη για το θέμα, τα ξενοδοχεία Petra και Imperial στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ αγοράστηκαν νομίμως από τους Εβραίους το 2005. Η ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία άσκησε νομική προσφυγή. Στις 3 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε την έκκληση του Πατριάρχη Θεόφιλου εναντίον τριών κτηματομεσιτικών εταιρειών καθώς και του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος απομακρύνθηκε το 2005 μετά την αποκάλυψη της πώλησης. Η αναφορά ισχυρίστηκε ότι ο Ειρηναίος πούλησε αρκετά ακίνητα σε εκκλησιαστικές εκτάσεις στους Εβραίους χωρίς την κατάλληλη εξουσία να το πράξει. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για την ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία να πωλεί ή να μισθώνει εκτάσεις στο Ισραήλ στους Εβραίους. Η Κνεσέτ που είναι το Κοινοβούλιο του Ισραήλ βρίσκεται σε μισθωμένη γη από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

Ένα από τα τρία ακίνητα που διακυβεύονται ήταν το ξενοδοχείο Petra, το οποίο ο Ειρηναίος εκμίσθωσε για 99 χρόνια με μια επιλογή για άλλα 99 χρόνια στον οργανισμό Ateret Cohanim.

Μετά από μια μακρά και αναρτημένη δικαστική μάχη, αναφέρει το άρθρο, ο σημερινός Πατριάρχης Θεόφιλος έχασε και κατέφυγε σε δημόσιες καταγγελίες για να προσπαθήσει να κερδίσει την κοινή γνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί-κάτι που το άρθρο δεν αναφέρει-πως βασικό επιχείρημα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων είναι πως οι πωλήσεις ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας!

Και το άρθρο συνεχίζει, αναφερόμενο στα ταξίδια του Πατριάρχη Θεόφιλου στο εξωτερικό προκειμένου να χτίσει συμμαχίες. Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά στις συμμαχίες χθες η Ρωσική Εκκλησία εξέφρασε την στήριξή της στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

"Ήταν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα μιλώντας σε Γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου διαδίδοντας ψεύτικα νέα και στρεβλώσεις μιλώντας για αρπαγή από τους Εβραίους. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έχει την τελευταία λέξη επί του θέματος και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο γενικά κλίνει προς τα Αριστερά. Για να ληφθεί επομένως μια απόφαση υπέρ του οργανισμού Ateret Cohanim σημαίνει ότι τα επιχειρήματα και οι διαδικασίες έπρεπε να είναι συμπαγή και σκληρά προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ της πώλησης ως τελικής και δεσμευτικής" λέει το άρθρο.

Η απόφαση δεν αφορούσε μόνο το ξενοδοχείο Petra αλλά και το γειτονικό του 40 Room Imperial Hotel.

Το ξενοδοχείο Petra βρίσκεται αμέσως στα αριστερά όταν μπαίνει κανείς στην Παλιά Πόλη από την Πύλη της Jaffa. Λειτουργεί ως ξενώνας με καταστήματα στο ισόγειο. Το Imperial Hotel βρίσκεται δίπλα σε αυτό καθώς περπατάει  κανείς προς το "Shuke".

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος θα πρέπει να σταματήσει και να παραιτηθεί από τις αξιώσεις του. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλα τα κόμματα. Ο Πρόεδρος Trump, του οποίου η οικογένεια βοήθησε τους Ιουδαίους να αγοράσουν Ακίνητα στον κόλπο Sheepshead και στο Forest Hill, όπου χτίστηκαν οι Συναγωγές που στέκονται εκεί μέχρι σήμερα, πρέπει να ενημερώσει τον Πατριάρχη να σταματήσει να διαδίδει «ψεύτικα νέα» για τους Εβραίους της Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...