Κυβέρνηση

Πάντα με στυλ ταξιδεύει ο Τσίπρας - Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από Βρυξέλλες-Ηράκλειο για την κομματική του ομιλία (εικόνες)

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μεταβεί για κομματική ομιλία, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός βέβαια έχει την αιτιολογία ότι ήρθε απευθείας από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα συνεχιστεί την Τρίτη η διαβούλευση για την εξεύρεση διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους λοιπούς σε ευρωπαϊκά πόστα.

Μόνο που έφυγε εκτάκτως για την... κομματική ομιλία του στην Κρήτη, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε απευθείας από τις Βρυξέλλες στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα και να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της γραμμής. Δείτε εικόνες από το iefimerida


Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένει τον πρωθυπουργό στον αερολιμένα Ηρακλείου ΚρήτηςΤο πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένει τον πρωθυπουργό στον αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένει τον πρωθυπουργό στον αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης

Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πρόσφατα (τον Μάιο) πολίτες που τον είχαν δει σε εμπορική πτήση από Αθήνα προς Ιωάννινα: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι».

Ωστόσο, έναν μήνα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Κοζάνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Προφανώς και ήταν μία επίσκεψη στο εσωτερικό της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση με αρχηγό άλλου κράτους.

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί στις 16 Απριλίου το Βελβεντό Κοζάνης. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών και τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε φωτογραφίες από εκείνο το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος


Ο Αλέξης Τσίπρας τον Απρίλιο του 2019 είχε πάει στον Βελβεντό Κοζάνης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφοςΟ Αλέξης Τσίπρας τον Απρίλιο του 2019 είχε πάει στον Βελβεντό Κοζάνης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Ο Αλέξης Τσίπρας τον Απρίλιο του 2019 είχε πάει στον Βελβεντό Κοζάνης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

ΝΔ: «Εχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του ταξί»

Μάλιστα, με αφορμή την πτήση Τσίπρα προς τα Ιωάννινα με αεροπλάνο της γραμμής η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι ανέφερε ειρωνικά : «Ο κ. Τσίπρας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του ταξί, ξαφνικά πέταξε με το αεροπλάνο της γραμμής στα Γιάννενα για να βγάλει μια φωτογραφία ανάμεσα στους «πολλούς». Καλοσύνη του».

Τόνιζε μάλιστα η Νέα Δημοκρατία: «Είπε όμως και πάλι ψέματα. Όπως πάντα. Είχε το θράσος να
ισχυριστεί ότι "δεν συνηθίζει να παίρνει το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις, για να μην γίνονται
τόσα έξοδα", ενώ πρόσφατα πέταξε με αυτό στην… Κοζάνη».

Τέλος, η ΝΔ είχε προσθέσει: «Θυμίζουμε ότι είναι
ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος που το 2015 δήλωνε
ότι "βγάζουμε προς πώληση το κυβερνητικό
αεροσκάφος, γιατί το παράδειγμα του
λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσουμε από
μας" και έφτασε στο σημείο να αλλάξει
μέχρι και το πρωθυπουργικό μενού γιατί
χωρίς γαριδομακαρονάδα του φάνηκε
φτωχό».

Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη»

«Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη.

«Eχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ημουνα περίεργος να δω αν μπορούσε η παρουσία σας να είναι ακόμη πιο δυνατή από την αντίστοιχη του περασμένου Μάη. Δεν το περίμενα ότι αυτό μπορούσε να συμβεί κατακαλόκαιρο. Κι όμως σήμερα βλέπω στα πρόσωπά σας την αποφασιστικότητα και το πείσμα, τώρα είστε πιο πεισμωμένοι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι που θα φέρουν τη νίκη πίσω, θα ανοίξουν το δρόμο.

Κάποιοι βιάζονται να προδικάσουν το αποτέλεσμα, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Κάποιοι βιάζονται, παρατήρησε ο πρωθυπουργός, «να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ο λαός πάει στη κάλπη. Γιατί αυτή η κάλπη βγάζει κυβέρνηση όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η κάλπη το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπως και κάθε κάλπη, θα είναι άδεια. Και θα γεμίσει από τη δική σας βούληση, τη δική σας αποφασιστικότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να προσθέσει, «οι πολιτικοί
μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους
στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο
στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν
μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες
ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν
για το μέλλον του τόπου».

Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Ομως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Αλέξης Τσίπρας: Η ελπίδα θα νικήσει την αλαζονεία

«Η ελπίδα, η προοπτική θα
νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση»,
προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας, που συμπλήρωσε:
«Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη
εβδομάδα. Είμαστε στην τελική ευθεία»
και «λέμε ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον
ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει
να πείσει μόνο άλλον έναν να έρθει στη
κάλπη. 'Αλλον έναν άνθρωπο που θέλει να
ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

Το σύνθημα σήμερα είναι, «κανένας μόνος του στην κάλπη», είπε ο πρωθυπουργός. «Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε ποιο το κρίσιμα δίλημμα που διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν μπορούν να δώσουν προοπτική «οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες. Αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτοί που έστησαν πάνω στο ψέμα και την υποκρισία μια απίστευτη εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν. Μπορούν αυτοί να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...