Εσωτερική Ασφάλεια

Νόμος & τάξη: Πάνοπλοι κομάντο της αστυνομίας στην Αθήνα, περιπολούν με βαρύ οπλισμό - Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε ΑΕΙ

Πρεμιέρα από σήμερα για πάνοπλους αστυνομικούς – κομάντο που κυκλοφορούν με κλειστά φορτηγάκια στο κέντρο της Αθήνας σε κεντρικά τουριστικά σημεία (Ερμού, Μοναστηράκι, Πύλη Αδριανού κλπ) με μεγάλη προσέλευση κόσμου για να αποτρέπουν έκνομες, αλλά και τυχόν τρομοκρατικές, ενέργειες στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης.

Πρόκειται για τουλάχιστον έξι με επτά αστυνομικούς που φέρουν βαρύ οπλισμό και αυτόματα όπλα. Παρά το επιβλητικό παρουσιαστικό τους, οι αστυνομικοί θα είναι προσιτοί στους πολίτες και τους τουρίστες. Μένουν στατικοί ανά δυο ώρες και αλλάζουν τουριστικά σημεία.

Πρόθεση μάλιστα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αυτές οι ομάδες να αυξηθούν εντός των επομένων μηνών και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση προχώρησαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με το thessnews.gr, έγινε στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου και σε χώρους εντός και περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις πέντε ατόμων, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες με ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, 2 Έλληνες και 3 αλλοδαποί, ηλικίας 18 έως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...