Εκκλησία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ξεκινάει ένας διάλογος σε επίπεδο θεσμών & όχι επιμέρους συναντήσεων - Εγγυητές Πρωθυπουργός & Αρχιεπίσκοπος

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και μίλησε για κοινή συνισταμένη στους κόλπους της Ιεραρχίας πως υπάρχει ικανοποίηση με την νέα κυβέρνηση.

"Ξεκινάει ένας διάλογος σε επίπεδο θεσμών και όχι επιμέρους συναντήσεων" ανέφερε ενώ τόνισε πως  η προηγούμενη συζήτηση είναι άκυρη, και διευκρίνισε πως η Ιεραρχία απέρριψε την προηγουμένη συμφωνία.

"Ο Πρωθυπουργός και ο Μακαριώτατος γίνονται εγγυητές αυτής της νέας διαλεκτικής που θα αναπτυχθεί μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας" σχολίασε.

Ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως οι δηλώσεις πρωθυπουργού και υπουργού δείχνουν πολιτική συνέπεια, ενώ έθεσε θέματα όπως η εκκλησιαστική εκπαίδευση, οι οργανικές θέσεις εφημερίων και άλλα.

Για τα Θρησκευτικά είπε πως δεν μπορεί να ξεκινήσει καμιά συζήτηση αν δεν δούμε πρώτα ποιες είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ  όσον αφορά στην διδασκαλία του μαθήματος με την μορφή που γίνεται σήμερα τόνισε πως δεν είναι αυτή που επιθυμεί η Εκκλησία.

Για τον θρησκευτικό όρκο στην Βουλή είπε πως είναι επιλογή του καθενός, ενώ τέλος για την δολοφονία της βιολόγου στην Κρήτη επειδή ο δράστης ήταν γιος ιερέως , είπε πως και στην περίπτωση της 17Ν ήταν γιοι ιερέως οι δράστες , δεν σημαίνει πως αυτό χαρακτηρίζει τους λεβέντες της Κρήτης ενώ μίλησε για μη ισορροπημένο άτομο και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές