Εκκλησία

Οι Ιεράρχες "τελειώνουν" τον Βελόπουλο! "Κάηκε" η έκπληξη των ευρωεκλογών - Ποιος ευνοείται-Το δίλημμα του δεξιού

Την κατιούσα φαίνεται να έχει πάρει η έκπληξη των Ευρωεκλογών Κυριάκος Βελόπουλος, κυρίως λόγω της υπόθεσης με τις περιβόητες "επιστολές του Ιησού".

Η αρχή έγινε από Επίσκοπο του Φαναρίου και την σκυτάλη πήραν οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Μεσσηνίας, και Νέας Ιωνίας.

"Ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή, όσα κυκλοφορούν είναι γεννήματα του Μεσαίωνος" ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για το γνωστό θέμα με τις επιστολές του Ιησού και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ανιστόρητα, ανυπόστατα και χωρίς καμία αξία θεολογική, χαρακτήρισε όσα κυκλοφορούν τόσον καιρό, και "δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν προς ίδιον όφελος και σκοπό" και τόνισε πως κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους πιστούς.

"Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την θρησκευτικότητα των πιστών, την μετατρέπουν σε θρησκοληψία και προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο» να βγαίνει και να απαντά. Έχει μια παράδοση, έχει μια Θεολογία, έχει μια ιστορία. Κατ' επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο, δυστυχώς η απογοήτευση είναι πως βάζουν το πρόσωπο του Χριστού σε μια προεκλογική διαδικασία " τόνισε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Ιωνίας Γαβριήλ :

«Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν. Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια».

Δηλώσεις με νόημα κατά των μικρών πολιτικών σχηματισμών που επιχειρούν να «κομματικοποιήσουν την Ορθοδοξία» και παρουσιάζονται ως δήθεν «μεσσίες» έκανε σε συνέντευξή στα «ΝΕΑ» και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Με αυτά τα δεδομένα καθίσταται αμφίβολο κατά πόσο το εγχείρημα Βελόπουλου μπορεί να έχει μέλλον....

Το θέμα βέβαια είναι που θα πάνε όλες αυτές οι ψήφοι. Η συντηρητική πτέρυγα του εκλογικού σώματος που ψήφισε τον Βελόπουλο, τώρα δεν έχει ούτε τους ΑΝΕΛ για εναλλακτική, και στην ΝΔ τρίβουν τα χέρια τους!!

Το δίλημμα του δεξιού

Δεκαετίες ολόκληρες απολογείται για την ιδεολογία του σε ένα αριστεροκρατούμενο σύστημα και πληρώνει πολιτικό «φόρο» γιατί δεν πάσχει από ιδεοληψίες ούτε μένει προσκολλημένος σε πεπαλαιωμένες ρητορείες. Ο λόγος για εκείνον που επιμένει να δηλώνει δεξιός σε μια κοινωνία που μοιάζει να άγεται και να φέρεται από αριστερίστικες…εμπνεύσεις.

Σε μια κοινωνία επίσης που πάσχει από ανίατη- κατά πως φαίνεται- αποιδεολογικοποίηση. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στις δημοσκοπήσεις. Εκεί που ελάχιστοι καταγράφονται πλέον εκείνοι οι οποίοι παραμένουν πιστοί σε μια ιδεολογία, πολλώ δε μάλλον σε ένα κόμμα.

Η απογοήτευση του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς εν γένει έχει χτυπήσει κόκκινο. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι που επενδύουν στις διχαστικές λογικές τους.

Οι εχθροί της δεξιάς επιμένουν να χρησιμοποιούν την έννοια ως ύβρη. Δεν κάνουν τον κόπο να διεισδύσουν στην ουσία της δεξιάς φιλοσοφίας. Εγκλωβισμένοι σε διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος κολλάνε ταμπέλες και διαπομπεύουν κοινωνικά όποιον έχει το κουράγιο να δηλώνει ακόμη δεξιός. Και χρειάζεται πράγματι πολύ γενναιότητα για έναν πολίτη ακόμη και στη σημερινή «πολιτισμένη» Ελλάδα, η οποία-υποτίθεται- δεν πάσχει από κομματικές ασθένειες του παρελθόντος, η οποία δε βγάζει φέρετρα στους δρόμους μετά από εκλογικές αναμετρήσεις, να σηκώνει δεξιά σημαία.

Ο δεξιός δεν είναι μια άλλη φυλή εντός της ελληνικής κοινωνίας. Οικογενειάρχης είναι, μεροκαματιάρης στις περισσότερες περιπτώσεις, νοικοκύρης όπως τόσοι άλλοι.

Για πολλούς η δεξιά ως ιδεολογία είναι η έκφραση της συντήρησης. Ακόμη κι έτσι να είναι αυτό δε σημαίνει πως ο δεξιός στηρίζει κατ ανάγκη το κεφάλαιο. Για εκείνον πρωτεύει η συντήρηση του ανθρώπου, της οικογένειας, του σπιτιού. Αυτός λοιπόν ο δεξιός βρίσκεται μπροστά σε ένα πολιτικό αδιέξοδο.

Ποιος εκφράζει τη λεγόμενη συντηρητική ιδεολογία σήμερα στην Ελλάδα;

Ξεκινώντας από τη ΝΔ του Κυριάκου όσο περίεργο κι αν φαίνεται πρέπει να παραδεχτεί κανείς πως εμφανίζει όλα εκείνα τα δείγματα για τα οποία οι επικριτές της δεξιάς-δικαίως ή αδίκως- την κατακεραυνώνουν. Αν δεχτούμε ότι οι δεξιές κυβερνήσεις είναι αυτές που επιβαρύνουν τον πολίτη προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου. Όλος ο κόσμος τρέμει πως ερχόμενος ο Κυριάκος θα στραγγίξει τον Έλληνα φορολογώντας και τον επιούσιο και κόβοντας από παντού. Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα κάνει το ίδιο με τι τράπεζες ή τους μεγαλοφοροφυγάδες....

Όσο για το εσωτερικό της ΝΔ; Ουρανοκατέβατοι μισθοφόροι ,των οποίων τις «αμαρτίες» πληρώνει η γαλάζια παράταξη, πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν ακόμη.

Από την άλλη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Το κόμμα του Καμμένου "κάηκε", δεν κατεβαίνει στις εκλογές και απέδειξε πως δεν μπορεί να επιτύχει την αποενοχοποίηση των δεξιών αρχών στην ελληνική κοινωνία.

Καποια στιγμή υπήρξε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Για κάποιους κλασσικός εκφραστής της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς». Αρχικά έμοιαζε με κάτι τέτοιο, αν και μάλλον «μεγάλωσε» από τους απογοητευμένους του άλλοτε καραμανλικού και ρουσοπουλικου συστήματος παρά εξέφρασε ποτέ κάτι το τόσο διαφορετικό. Κάτι που να εμπνεύσει τον δεξιό. Κάτι που να ταυτιστεί με τα πιστεύω του. Όπως και αν έχει είτε με το λαϊκό(ενίοτε και λαϊκίστικο) του λόγο είτε με διάφορα συνθήματα που ακούγονταν ευχάριστα στα αυτιά των απογοητευμένων Νεοδημοκρατών εδραιώθηκε στο εσωτερικό πολιτικό γίγνεσθαι. Μέχρι που συμμετείχε στην διακυβέρνηση και πλήρωσε την φθορά. Τώρα ο Βελόπουλος σε αυτά τα χνάρια επιχειρεί να πατήσει, αλλά οι επιστολές τον έστειλαν αδιάβαστο, Νόμιζε πως επειδή ο Άδωνις έλεγε τόσα χρόνια ότι του κατέβαινε στις τηλεοπτικές του εκπομπές πουλώντας βιβλία, θα περνούσε και ο δικός του λόγος, χωρίς ιδιαίτερο φιλτράρισμα.

Άρα τι να ψηφίσει ο δεξιός; Τον Τζήμερο;

Και κάπως έτσι συσπειρώνεται γύρω από την ΝΔ, και ο Κυριάκος βλέποντας αυτά μιλάει για αυτοδυναμία...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ