Κόσμος

«Kόλαση» στη Συρία: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν βάση που είχε ρωσικά αεροσκάφη & προσωπικό - Πυρ & μανία ο Πούτιν

Έκτακτη σύσκεψη υλοποιείται στο Κρεμλίνο σύμφωνα με ρωσικά κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, μετά το δεύτερο ατόπημα από τους ισραηλινούς να κτυπήσουν την συριακή βάση Τ-4, η οποία φιλοξενούσε ρωσικά αεροσκάφη και προσωπικό, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο.

«Το Ισραήλ διέσχισε την "κόκκινη γραμμή" της Μόσχας, προσβάλλοντας με μαχητικά του ρωσικά αεροσκάφη», γράφει ο ρωσικός τύπος που μεταφέρει την οργή του.

Το Ισραήλ παραμέλησε την ασφάλεια του ρωσικού στρατού, όταν επιτέθηκε σε συριακή αεροπορική βάση χθες, στην οποία όμως στάθμευσαν ρωσικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία και το Ισραήλ έχουν συμφωνήσει σχετικά με την ασφάλεια του ρωσικού στρατού στη Συρία, έγινε γνωστό ότι Ισραηλινά μαχητικά έριξαν πυραύλους εναντίον της συριακής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Τ-4, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ρωσικά στοιχεία, τα ισραηλινά μαχητικά  αεροσκάφη χτύπησαν την αεροπορική συριακή αεροπορική βάση, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί και ρωσικά ιπτάμενα μέσα εντός του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, οι περισσότεροι από τους πυραύλους ρίχθηκαν από τα ισραηλινά μαχητικά στο δυτικό τμήμα της συριακής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης, ενώ τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα, παρόλα αυτά Ρώσοι στρατιωτικοί εξακολουθούν να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο σύμφωνα ανακοίνωση από τον ρωσικό στρατό. Ένα λάθος μπορεί να κοστίσει τη ζωή Ρώσων αξιωματικών.

Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον ένας στρατιώτης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης καταστράφηκαν αποθήκες και δομές του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ ο συριακός στρατός κατάφερε να εξουδετερώσει  μόνο δύο πυραύλους.

Ήταν η δεύτερη φορά που Ρώσοι και Ισραηλινοί ήρθαν σε αντιπαράθεση. Την πρώτη φορά,  η Μόσχα είχε επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ για την πτώση του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους IL-20 , επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε την ώρα που μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία» κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείου.

Και συνέχισε: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας».  

 

 

https://youtu.be/k4WjTNTqIvo?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές