ΗΠΑ

«Πόντιος Πιλάτος» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Τουρκικές προκλήσεις! - «Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση»

Καμία καταδίκη δεν έχουμε από το State Department για τις τουρκικές προκλήσεις. Για άλλη μια φορά μισόλογα, τα οποία προκαλούν μόνο προβληματισμό.

Ανησυχία εκφράζουν οι ΗΠΑ «για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος».

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, Κ. Σώκου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση» και τονίζει ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση».

Τέλος, το State Department αναφέρει: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης»

Έτσι δυστυχώς τα όσα γράφαμε πριν λίγο μας επιβεβαιώνουν δυστυχώς απολύτως.

Το ζήτημα βέβαια είναι να πάρουν οι ΗΠΑ μια ξεκάθαρη θέση. Καλά τα λόγια, αλλά χρειάζονται πράξεις.

Αυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα ένας νέος Αττίλας και θα πρέπει όλοι οι σύμμαχοι να στηρίξουν την Λευκωσία.

Ήδη η ΕΕ νίπτει τας χείρας. Αν συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη, τότε θα υλοποιηθεί αυτό που φοβόμαστε εδώ στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι δηλαδή ελλοχεύει ο κίνδυνος να σύρουν τον ελληνισμό σε διαπραγματεύσεις για τον ορυκτό πλούτο.

Χρειάζεται εθνική πολιτική και όχι τυμπανοκρουσίες, όπως έκανε ο Τσίπρας με το ΚΥΣΕΑ, όπου ήθελε λόγω εκλογών να τονώσει το ήδη πληγωμένο του προφίλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ