Ελληνοτουρκικά

«Τάπα» Πομάκων σε DEB & Άγκυρα: «Δεν είμαστε Τούρκοι, έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση!» - Συγκλονιστική επιστολή

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

H πρόεδρος των Πομάκων της Ξάνθης Εμινέ Μπορουτζή:

«Δε μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.

Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει και προσθέτει:

Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας.

Καταλήγει η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης:

«Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ DEB

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου ανέλαβε – ως η μοναδική υποψήφια- την προεδρία του Κόμματος Ισότητας – Ειρήνης – Φιλίας τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα μειονοτικό κόμμα το οποίο κυριάρχησε στη μάχη της Κυριακής κάνοντας επίδειξη δύναμης στην περιοχή για λογαριασμό του Τουρκικού Προξενείου.

Όποιος αναζητήσει το όνομά της στο διαδίκτυο δεν θα βρει πολλά στοιχεία. Παρά μόνο αν η αναζήτηση γίνει στα τούρκικα. Το προφίλ της στο facebook είναι στα τούρκικα, οι αναρτήσεις της από τούρκικα μέσα ενημέρωσης ενώ όλες οι ομιλίες της εννοείται στην τουρκική γλώσσα!

«Ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική» δηλώνει εκείνη απερίφραστα.

Αναζητώντας κανείς το πρόγραμμα και τους σκοπούς του κόμματος δεν θα βρει ούτε θέσεις ούτε τίποτα. Παρά μόνο δηλώσεις για διακρίσεις και αδικίες.

Τι είχε δηλώσει πριν ημέρες:

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν το ΚΙΕΦ κατεβάζει μία λίστα, η «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» δεν θα επιλέξει άλλο κόμμα», είπε ακόμη ο κα. Ασάφογλου.

«Δεν είναι τραγικό ούτε προκλητικό κάποιος να δηλώνει ότι είναι Τούρκος, ότι έχει τουρκική συνείδηση, αλλά αγαπάει αυτή τη χώρα, γιατί πραγματικά αγαπάμε και την τιμάμε αυτή τη χώρα, γιατί ζούμε εδώ», επισήμανε.

Όταν η κα. Ασάφογλου ρωτήθηκε για το που θα είναι η καρδιά της μειονότητας σε περίπτωση «θερμού» επεισοδίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, απάντησε: «Το έχω δηλώσει πολλές φορές, η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και η σημαία μου είναι η ελληνική σημαία, αλλά η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Οπότε εννοείται πως θα με πληγώσει πολύ αυτό. Θα πονέσω και για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...