Κόσμος

«Κόλαση» φωτιάς στη Συρία: Εμπλοκή Βρετανικών F-35 με Ρωσικό Su-35 - Tούρκοι κατέρριψαν Συριακό UAV

Παγίδα όπως όλα δείχνουν είχαν στήσει βρετανικά αεροσκάφη  F-35 που είχαν απογειωθεί από τις βάσεις του ΗΒ στην Κύπρο, μαζί με το αμερικανικό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon που ήταν το  δόλωμα απέναντι στο ρωσικό Su-35.

Όταν το ρωσικό αεροσκάφος παρενόχλησε το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, τότε επενέβησαν τα δυο F-35 που είχαν απενεργοποιημένους αναμεταδότες με σκοπό την δημιουργία εναέριου επεισοδίου με άγνωστες διαστάσεις και το οποίο αποφεύχθηκε λόγω της ικανότητας του ρωσικού πληρώματος που κατάφερε να «ξεγλιστρήσει».

Το περιστατικό συνέβη κοντά στα σύνορα της Συρίας και εγείρει πολλά ερωτηματικά από τους ειδικούς, αφού μια προσεκτική ανασκόπηση της κατάστασης δείχνει το γεγονός ότι μιλάμε για προετοιμασμένες προκλητικές ενέργειες με "δόλωμα" το P-8A Poseidon, όπου μάλιστα όπως δείχνουν τα δεδομένα θα συνεχιστούν.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του αμερικανικού κατασκοπευτικού  αεροσκάφους Boeing P-8A Poseidon στα σύνορα της Συρίας, δίπλα του παρατηρήθηκαν τουλάχιστον δύο αμερικανικά  αεροσκάφη, το ένα ήταν έγκαιρης προειδοποίησης E-3G Sentry, καθώς και το άλλο ήταν αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου RC-135V, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη "σάρωση" των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Hmeimim.

Επιπλέον, σε λιγότερο από 20 λεπτά πτήσης από τον τόπο του επεισοδίου υπήρχαν βρετανικά  F-35, τα οποία είχαν απογειωθεί από βρετανική  αεροπορική βάση στην Κύπρο και είχαν απενεργοποιημένους αναμεταδότες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αεροσκάφη αυτά ήταν πολύ κοντά στα σύνορα του εναέριου χώρου της Συρίας.

Η περίπλοκη κατάσταση συνεχίστηκε και σήμερα όταν ο τουρκικός στρατός φέρεται να κατέρριψε ένα συριακό μη επανδρωμένο  αεροσκάφος αναγνώρισης (αναγνωριστικό το αναφέρουν χωρίς να επαληθεύεται).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συριακή επαρχία του Idlib, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, καταρρίφθηκε  ένα μη επανδρωμένο  αεροσκάφος αναγνώρισης της Συρίας.

https://twitter.com/SyriCall/status/1136218595602698240

«Τα τουρκικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος στην περιοχή του παρατηρητηρίου τους στην περιοχή Eshtabrak κοντά στο Jisr al-Shugur στα δυτικά του Idlib», ανέφερε η πηγή.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτών των δεδομένων,  ωστόσο, έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα ότι κατέπεσε ένα συριακό drone στην ίδια περιοχή και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης της Συρίας να προσπαθούν να στρεβλώσουν την αντικειμενική κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, οι εμπειρογνώμονες επισύρουν την προσοχή στο γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός είχε προηγουμένως καταρρίψει συριακά αεροσκάφη πάνω στη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Idlib, προσπαθώντας να εμποδίσει την επιθετική ενέργεια  των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, καθώς η Τουρκία υποστηρίζει ενεργά τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία με όπλα και πυρομαχικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ